bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Neden Aynı İsim?
Yazarlar // 17 Ağustos 2021 Salı 19:19

İsmail BAŞARAN

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Demir'in A Takımı tartışılmaya devam ediliyor. Demir'in Sosyal İşler Daire Başkanlığı görevine getirdiği Ayhan Ergün, can kayıplarının yaşandığı Ayancık Deresi'ni imara açan isim çıktı.

2013 yılında doğduğu kentte başkan olarak görev yapan Ayhan Ergün, derenin kenarında yürüyüş yolları ve bazı yapıların yapılmasına izin verdi. 9 can kaybının yaşandığı bölgede köprüler yıkıldı, binalar sular altında kaldı.

İmar konusunda biraz tartışılması gereken kişi nasıl oldu da Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne getirildi. Ve A Takımı bünyesinde yer aldı. Başkan Mustafa Demir’i bu kişiyi bu kadar tutmasının altındaki gerçek nedir? Bir yakını mı, Sinop'ta yaptığı söylenen hizmetleri mi? İnsanlar öldü, ölü sayısının daha da artması beklenen Ayancık’ta olduğu gibi Samsun'da inşallah böyle bir sıkıntıya girmez.

Ayancık’ta yaptığı dere yatağı yerleşimleri nedeniyle araştırma yapılır mı yapılırsa işin ucu Ergün’e dokunur mu? Bir soru daha: Bu kişiyi Samsun Büyükşehir Belediyesi A Takımına alan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir bu konuda kendini suçlu hisseder mi? Ben bu kişinin hizmetlerini iyice incelemeden Samsun’a neden getirdim der mi acaba?

Büyükşehir Belediye Başkanlarının birinci sıkıntısı (A TAKIM) oluşturmada çıkıyor galiba. Hazırlarsınız Samsunda Yusuf Ziya Yılmaz Büyükşehir Belediye Başkanı iken de A TAKIMI ile ilgili bazı söylentilere maruz kalmış ve haliyle de arkadaşlarının yanında yer almıştı. Hiç olmazsa Samsun’da bir yargılama yapılmıştı o tarihlerde, peki şimdi Sinop ilçelerindeki Belediye Başkanlarında böyle bir yargılama olacak mı? Ayancık’ta bu kadar can ve mal kaybına yol açan projeleri yapan ve uygulayan Belediye Başkanı Yargılanacak mı, yoksa yine yapanın yanında kalacak mı?

ERKEN SEÇİM Mİ GELİYOR?

Dikkat, bu haber yüz binleri ilgilendiriyor. İşçi ve işverene 1.556 lira destek sağlanacak. Ödemeler en az bir yıl aralıksız devam edecek. İşletmelerde ilave istihdama ucuz kredi desteğinin ardından Eylül ayı itibariyle "yeni nesil çalışma yöntemleri, teşviklerin revize edilmesi, geleceğin işleri odaklı işgücü dönüşümü, genç istihdam ulusal strateji belgesini" içeren dönüşüm ajandası yaşama geçiriliyor. Türkiye İş Kurumu bu yılın ilk 6 ayında 680 bin kişiye iş kapısı açarken, açık iş sayısı da 106 bini geçti. İşe alınan her bir işçinin sigorta primi ve ücreti üzerinden alınan vergiyi devlet karşılıyor.

Bunun anlamı nedir? İktidara geldikleri günden bu yana işçinin değil de işverenin yanında olan İktidar neden böyle bir karar almış olabilir? Eylül dediğin ne ki, şunun şurasında 15 gün kaldı, göreceğiz verilen sözün tutulup tutulmayacağını. Eğer iktidar işçinin de yanında oluyorsa bunun bir tek nedeni vardır. O da erken seçimin gelmekte olduğudur. Kısaca işçinin gazının alınmasıdır. Bugün işçiye bu parayı vermeyi vaad edenler yarın seçimlerden sonra verdiklerini zamlarla geri almayacaklar mı, bunun da sözünü bugünden vermeliler. 

HEDEFİ KÜÇÜLTMEK

Her fırsatta bu sezonun zorluk derecesini hatırlatan Samsunspor Teknik Direktör Mehmet Altıparmak, “Şampiyonluk aslanın ağzında değil, midesinde” dedi.

Samsunspor Teknik Direktörü hedefi büyük koyar ve yönetim ile taraftarı hatta futbolcuları Şampiyonluk için odaklarsa ve dedikleri olmazsa Ertuğrul Sağlam’ın düştüğü duruma düşebileceğini mi sanıyor, o nedenle mi hedefi şimdiden küçük tutuyor?

Hedefi küçük tutmak hem yönetimi hem de taraftarı karamsarlığa iter bunu unutmamak gerekir. Samsunspor hedefi hep yüksek tutmak zorundadır. Bu nedenle verilecek demeçlere ve ağızdan çıkacak sözlere dikkat etmek şarttır. Sayın Altıparmak da bunu unutmamalıdır. Hedefi yüksek tutmaması halinde futbolcuların moral motivasyonlarının düşeceğini de göz önünde bulundurmalıdır. Hedefin küçük tutulmasının aynı zamanda taraftarın takıma desteğini de düşürebilir. O nedenle biraz daha dikkat şarttır. 

GÜNÜN SÖZÜ

Kazananlar her zaman bir çözümün, kaybeden problemin bir parçasıdır.