bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Kuruşun Değeri Kaldı mı?
Yazarlar // 29 Nisan 2022 Cuma 21:34

İsmail BAŞARAN

Türk Parasının nereden nereye getirildiğini merak mı ediyorsunuz? Alışverişlerde topladığınız yüz lira bozukluğu bir poşete koyun ve bütünlemek için bankaya gidin, karşılığında alacağınız yüz lira olacaktır. Ayna değerdeki paraları koyduğunuz poşeti bir de eski metalleri toplayan kişilere götürün veya eskiciye verin karşılığında size vereceği paranın daha fazlasını göreceksiniz. Çünkü eskici o paraları tartacak ve gramına göre size ücret ödeyecektir. Bu ücret de paranın değeri olan yüz liradan en azından yüzde elli fazla olacaktır.

Parayı alınca eskiciden bir düşünün. Sizler de Türk lirasının değerinin içinde bulunduğunu günlerde ne kadar düştüğünü ve görün gerçeği anlayın. Metal olarak sattığınız Türk Lirası en azından yüzde yüz oranında değer kaybetmiştir. Kuruşun değerinin yani Türk Parasının ne kadar değersizleştirildiğini anlayacaksınız bu deneyden sonra.

Bu konu da bir gelir kapısı olmuş durumda. Esnaflardan bozuk paraları toplayanlar, parayı bütünleştirmek yerine verdiklerinin çok üzerinde kazanmak amacıyla yapıyorlar bu işi ve de en az yüzde yüz para kazanıyorlar.

İşte Türk aklı, madenleri yabancılara satan iktidara karşı bulduğu çözümü artık hayata geçirmiş durumda. Öyle ya sonuçta topladıkları para da metal ya, ana maddesi maden ya, neden madenden daha fazla para kazanmayalım diye bakıyor vatandaş bu işe. Madem madenlerimiz yabancılara satılıyor İktidar tarafından biz de madenimizi yurt içinde paraya çevirelim yeniden tedavüle sokalım, ne güzel bir fikir değil mi? Hem parayı toplayan kazanıyor hem de madenlerimiz eksilmiyor ve yabancılara gitmiyor.

TOPLU TAŞIMA ÜCRETLİ Mİ?

Bayramda Büyükşehir Belediyesi toplu taşımayı ücretli mi yapacak yoksa ücretsiz mi? Vatandaş bayram boyunca belediye otobüsleri ve hafif raylıyı para ödemeden kullanabilecek mi? Bu soruların yanıtını Büyükşehir Belediyesi bugün dada yarın verebilir ve bu konuda bir karar alabilir.

Vatandaş en azından Bayram süresince toplu taşımanın Belediye tarafından ücretsiz yapılmasını istiyor. Halk otobüslerindeki taşıma ücretlerinin de Belediye tarafından karşılanması gerekiyor bu durumda. Büyükşehir Belediyesi bunu yapabilecek mi, elbette yapabilir ancak yapacak yönetici gerekir bunun için. Belediye Meclisi bu konuda hemen bir karar alıp uygulamaya koyabilir.

GÜNÜN SÖZÜ

İyi kararlar tecrübeden kaynaklanır. Tecrübeler ise kötü kararlardan...  (Barry Le Patner)