Samsun'u Samsunlu Dönüştürecek
GÜNCEL // 11 Aralık 2025 Perşembe 17:50 // Güncelleme: 11 Aralık 2025 Perşembe 17:50
Samsun'u Samsunlu Dönüştürecek

Kadıköy, Anadolu, Zeytinlik ve Kökçüoğlu mahallerinde gerçekleşecek kentsel dönüşüm çalışmaları için Barış Bulvarı üzerindeki Kentsel Dönüşüm Ofisi,Gülsan Sanayi Sitesi’nde gerçekleşecek Kentsel Dönüşüm çalışmaları için ise Canik,Yenimahalle Çarşamba Caddesinde bulunan Kentsel Dönüşüm Ofisi vatandaşlara hizmet sunuyor.Kentsel Dönüşüm Ofisleri ile süreç katılımcı bir yöntemle ilerliyor.

Yerinde dönüşüm, katılımcı yönetim

Vatandaşın dönüşüm sürecine doğrudan dahil olabildiği aktif platformlar olarak hizmet veren Kentsel Dönüşüm Ofisleri, belediye ile vatandaş arasında adeta iletişim köprüsü oluyor. Yerinde dönüşüm, katılımcı yönetim anlayışı ile Kentsel Dönüşüm Ofisleri, vatandaşların dönüşüm süreciyle ilgili sorularını yetkililere doğrudan iletebildiği, projelerle ilgili doğrudan bilgi alabildiği bir yapıda hizmet sunuyor.

“Hemşehrilerimiz sürecin aktif bir paydaşı oluyor”

Kentsel dönüşüm sürecinde iletişimin önemine vurgu yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Kentsel dönüşüm, geleceğe bırakacağımız en büyük mirastır anlayışı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kentsel dönüşüm çalışmalarımızla sadece yapı stoğunun yenilenmesini değil; aynı zamanda sosyal dokunun korunmasını, yaşam alanlarının modernleştirilmesini ve şehir estetiğinin yükseltilmesini de amaçlıyoruz. Kentsel dönüşüm şehrimizin uzun yıllardır beklediği önemli bir süreç. Biz dönüşüm sürecinihemşehrilerimizle birlikte hareket ederek, birlikte yol yürüyerek gerçekleştirmek istedik. Bu yolda Kentsel Dönüşüm Ofislerimiz önemli bir rol oynayacak. Adeta bir iletişim köprüsü görevi üstlenen Kentsel Dönüşüm Ofislerimiz ile hemşehrilerimiz sürecin aktif bir paydaşı oluyor. Biz süreci ‘vatandaşımıza rağmen değil, vatandaşımızla birlikte yol yürüyerek’ yönetiyoruz. Kentsel Dönüşüm Ofislerimiz kentsel dönüşüm süreçlerinde iletişimin en güçlü adresleri oluyor.Samsun’umuzu, Samsun’da yaşayan, kalbi Samsun ile atan kıymetli hemşehrilerimizle birlikte dönüştüreceğiz” dedi.