bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
İflasları da Konuşalım
Yazarlar // 6 Mart 2020 Cuma 13:29

İsmail BAŞARAN

Şehitlerimize üzülüyoruz, Allah Rahmet etsin diyoruz, kabirleri cennet olsun diyoruz tamam. Ülkemizi bu hale düşürenlere soruyoruz bu şehitler topraklarımızı savunurken mi geliyor yoksa BOP başkanımız istediği için mi geliyor?

Ülkesini düşmandan koruyanlar şehit oluyor da başka ülkeler için savaşın içine sokulanlar da şehit oluyor mu? Diyanet bu konuda da bir fetva verse ya, veremez çünkü o tür bir fetva vermesini iktidar istemez. Evlatlarımız başkalarının toprakları için savaşırken şehit oluyor ancak bizler bu haberlerle üzülürken bir başka gerçeği kaçırıyoruz. Gelelim Türkiye’nin bir başka gerçeğine; iflaslar artıyor, geçimimiz zorlaşıyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel’in başkanlığında hazırlanan Bilim Platformu politika notunda 2 yılda 27 bin şirketin iflas edildiği, 16 yılda ekonomik sebeplerle intihar edenlerin sayısının 5 bin 485 kişiye çıktığı ve her 20 kişiden birinin depresyonda olduğuna dikkat çekildi.

Samsun’da da bu iflaslardan var, eskiden kapanan işyerlerinin yerinde yenileri açılırdı, şimdilerde ise kapanan işyerlerinin yerine yenileri çok zor açılıyor. Maalesef artan bu iflaslar konuşulmuyor,  belki de günden güne dibe vurmakta olan ekonomimiz konuşulmasın diye gündem değiştiriliyor.

 

HEPİMİZ RİSK ALTINDAYIZ

Duvardaki çatlaktan bakan fare, çiftlik sahibi ile karısının bir paket açtıklarını gördü. İçinde yiyecek mi var?' derken bir baktı ki fare kapanı. Hemen bahçeye koşup, alarmı verdi: Evde kapan var! Evde kapan var!'

Tavuk gıdaklayıp, kafayı kaldırdı ve,  'Bay fare", bu sizin için ciddi bir sorun olsa da şahsen, beni ilgilendiren bir tarafı yok ne yazık ki . Fare dönüp bu sefer domuzcuğa, "Evde kapan var,  evde kapan var"  dedi.  Domuzcuk konuyla ilgilendi ama, kendi hesabına 'Üzgünüm bay fare, vah, vah emin ol senin için dua edeceğim" dedi.

Fare bu kez öküze yöneldi: Evde kapan var diye bağırdı nefes nefese. Öküz:  Bay Fare, Senin için üzüldüm, ama burnumu sokacağım bir şey değil' dedi.

E farenin de başını eğip, gitmekten başka çaresi kalmamıştı...  Yalnızlık ve terk edilmişlik hisleri içinde, fare kapanı ile artık....Tek başına başa çıkmaya çalışacaktı!.

Alınacak ders: Bir daha, seni ilgilendirmeyen bir sorun karşına çıkarsa... Bir düşün.

Birimiz tehdit altındaysak, hepimiz risk altındayız.

Bu hayat denen yolculukta birlikte yol almaktayız..

Birbirimizi kollayıp, güç ve güveni paylaşmalıyız…

 

GÜNÜN SÖZÜ

Akıllı adam yarışmaz. Böylece kimse de onunla yarışmaz. (Lao-Tse)