bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Educaturk’te, Üsküdar Üniversitesi’ne Yoğun İlgi
EĞİTİM // 24 Aralık 2015 Perşembe 00:00 // Güncelleme: 24 Aralık 2015 Perşembe 00:00

Üniversiteli olma hayali kuran öğrencilerin, üniversiteleri daha yakından tanıma şansı bulduğu Educaturk İstanbul Eğitim Fuarı gerçekleşti. Fuarda, daha çok insan ve davranış sağlığı üzerine bir bölüm tercih etmek isteyen öğrenciler Üsküdar Üniversitesi standına yoğun ilgi gösterdi.

Educaturk’te, Üsküdar Üniversitesi’ne Yoğun İlgi
İstanbul Kongre Merkezi’nde 2 gün boyunca devam eden Educaturk İstanbul Eğitim Fuarı’na öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Birçok üniversitenin standının yer aldığı fuar alanında öğrenciler, tercih etmek istedikleri okullar ile ilgili ayrıntılı bilgi edinme fırsatı buldu.

Fuarda öğrencilerle buluşan üniversitelerden biri de Üsküdar Üniversitesi oldu. Üniversitelerinin daha çok insan ve davranış sağlığı üzerine olduğunu ifade eden Üsküdar Üniversitesi Kurumsal İletişim Uzmanı Müge Alyu Yamaner, bu alanlarda tercih yapacak öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaştıklarını dile getirdi. Özellikle psikoloji, sağlık bilimleri ve mühendislik alanında çok fazla soru aldıklarını belirten Yamaner, "Burada öğrencilerin sorularını cevaplıyoruz, onlara tanıtım malzemelerimizi veriyoruz. Bunun dışında öğretim görevlilerimizin mesleklerle ilgili öğrencilere yönelik sunumları oluyor" dedi.

"MESLEK SEÇİMİ KONUSUNDA ÖĞRENCİLERE İPUÇLARI VERİYORUZ"

Öğrencilere, kariyer planlamaları noktasında da yardımcı olduklarını söyleyen Yamaner, "Meslek seçimlerinde nerelere dikkat etmeleri gerektiği hakkında ipuçları veriyoruz. Tercihleri konusunda akıllarına takılan sorularını cevaplıyoruz" diye konuştu.

Öğrenciler öncelikle ne istediğini bilmeli ve hangi konulara ilgileri olduğunu tespit etmeli" diyen Yamaner, çok fazla meslek grubu olduğunu ve öğrencilerin büyük kısmının aklının karışık olduğunu vurguladı.

Öğrencilerin üniversiteleri gezerek akıllarındaki soru işaretlerini giderebileceğini dile getiren Yamaner, "Mesela mühendislik okumak için ne gibi özelliklere sahip olmak gerekir gibi sorulara cevap aramaları lazım. Biz de onlara bu konuda ipuçları veriyoruz" ifadelerini kaydetti.
Educaturk’te, Üsküdar Üniversitesi’ne Yoğun İlgi