bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Kazasker İzzet Efendi’nin Hilye-i Şerif’i, 260 Bin Liradan Satışa Çıkarılacak
YAŞAM // 7 Aralık 2015 Pazartesi 00:00 // Güncelleme: 7 Aralık 2015 Pazartesi 00:00

Hat sanatının en büyük temsilcilerinden Kazasker İzzet Efendi’ye ait Hilye-i Şerif, 260 bin liradan satışa sunulacak.

Çukurcuma Müzayede Evi’nde, önümüzdeki pazar günü, 2015 yılının son müzayedesinde, birbirinden değerli antikalar ve nadir bulunan objeler koleksiyonerlerin beğenisine sunulacak. Müzayedede toplam 400 parça satışa çıkartılacak. Müzayedede en dikkat çekecek eserlerin başında Kazasker İzzet Efendi’ye ait bir Hilye-i Şerif geliyor. 19. yy’da Osmanlı Devleti’nin bilim, sanat ve siyaset dünyasının önemli bir ismi ve Hat sanatının en büyük temsilcilerinden birisi olan Kazasker İzzet Efendi, başta İstanbul olmak üzere Bursa ve Kahire’de pek çok binanın yazı ve kitabelerine imza atmıştır. Ayasofya’da asılı büyük levhaların da hattatı olan Kazasker İzzet Efendi’ye ait 1850 imzalı Hilye-i Şerif, müzayedenin en kıymetli eseri olarak 260 bin liradan satışa çıkartılacak.

EŞSİZ SAAT KOLEKSİYONU

Dünyaca ünlü markalardan oluşan özel bir saat koleksiyonu da müzayedede satışa sunulacak eserler arasında dikkat çekiyor. Altın, gümüş, metal, bağa ve mineli olmak üzere toplam 91 adet cep saatinden oluşan koleksiyonun satış fiyatı 275 bin lira olacak. Koleksiyonu oluşturan saatler arasında saat tutkunlarının yakından tanıdığı; Patek Philippe, Ralph Gout, Isaac Rogers, Geo Charle, Benjamin Barber, Edward Prior ve George Prior markaları yer alıyor. Tek parça halinde satışa çıkartılacak koleksiyona alıcı çıkmaması halinde saatlerin tekil satışlarına geçilecek. Eşi benzeri bulunmayan saat koleksiyonunun antika severlerin yakın takibinde olacak eserler arasında yer alacağı tahmin ediliyor.

ÖZEL KILIFINDA ÇİFT PİŞTOV

Müzayede’nin dikkat çekici bir diğer eseri ise 3. Selim dönemine ait saray işi bir çift Piştov olacak. Kökeninin İspanyollar’a dayandığı bilinen ve “Tabancaların atası” olarak da adlandırılan Piştov’lar özel kılıfları içinde ve son derece iyi korunmuş durumda. Üzerinde Osmanlı arması bulunan silahlar altın ve gümüş kakmalarla bezeli. Gümüş işlemeli kılıfı içinde satışa sunulacak bir çift Piştov’un müzayede çıkış fiyatı ise 45 bin lira olacak. Piştov’ların özellikle koleksiyonerlerin büyük ilgisini çekeceği belirtiliyor.

1850’DEN KALMA TAHT

Müzayedede satılacak parçalar arasında; 19. yüzyıl Osmanlı dönemine ait eserler, Osmanlı ve Avrupa dönemi mobilyalar, ustaların elinden çıkmış hat sanatının nadide parçaları, tablolar, tespihler, kılıçlar, yemek takımları da yer alacak. Pelesenk ağacından bronz kakmalı 1850 Avrupa yapımı taht, 1900’lere ait ve bir sanat eseri olarak değerlendirilen Avrupa kuzine, saray işi 1870 yapımı bronz kuş kafesi, Osmanlı Leventleri’ne ait 1700’lerden kalma el işlemeli gümüş pala müzayedede dikkat çekecek eserler arasında yer alacak. Fransız kahve değirmeni, dekoratif amaçlı Kabe örtüleri, saray işi mangal, 1. Dünya Savaşı’na ait Fransız savaş pilotlarının giydiği ceket-pantolon ve çizmeden oluşan deri takım, Mehmet Nuri Sivasi imzalı ay yıldız formunda besmele-i şerif de müzayedede satılacak toplam 400 eser arasında yer alacak.