SPOR // 21 Eylül 2015 Pazartesi 00:00 // Güncelleme: 21 Eylül 2015 Pazartesi 00:00
Milli karting sporcusu Berkay Besler, uluslararası başarılarına bir yenisini daha ekledi. Berkay, Macaristan’da yapılan CEE (Orta ve Doğu Avrupa) Rotax Max Challenge’ın son yarışının ardından şampiyonluğa ulaştı.

Bu sezon 3 farklı kulvarda yarışan ve dünyanın en zorlu karting serilerinden olan Rotax Max Euro Challenge’da çok iyi performans ortaya koymasına ve iyi sonuçlara imza atmasına rağmen yaşadığı şanssızlıklar nedeniyle istediği şampiyonluğa ulaşamayan Berkay Besler, "Bu kez şampiyon olacağım ve bunun için gidiyorum" dediği CEE Rotax Max Challenge’ın Macaristan ayağında akıl dolu bir yarış stratejisi izledi. Daha önceki dört yarışta topladığı puanlarla avantajlı olan temsilcimiz, Pannonia-ring pistindeki mücadelenin Pre-Final yarışında temposunu koruyarak, altıncı sırada finiş gördü. Final yarışında Berkay’a beşinci olması yetiyordu. Bunun bilinci ile riske girmeyerek, belirlediği tempoda yarışan genç yetenek, damalı bayrağı dördüncü sırada görerek, Senior Kategorisinde 336 puanla 2015 CEE Rotax Max Challenge şampiyonu oldu. İkinciliği 335 puanla Avusturya’lı Niki Kresse, üçüncülüğü de 322 puanla bir başka Avusturya’lı Daniel Machacek elde etti.
Bu sonuçla kariyerine; üst üste üç Türkiye şampiyonluğu, iki dünya üçüncülüğü, üst üste iki Champion-Kart Uluslararası Finali birinciliğinin ardından bir de CEE Rotax Max Challenge şampiyonluğunu ekleyen Berkay Besler, "Ülkeme böyle bir başarı yaşattığım ve İstiklal Marşımızı uluslararası arenada yeniden dinletebildiğim için çok mutluyum" şeklinde konuştu.