bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Pandemi döneminde çocuk psikolojisi!
SAĞLIK // 8 Mayıs 2020 Cuma 23:27 // Güncelleme: 8 Mayıs 2020 Cuma 23:27

Dr. Zeynep Gülçin Yıldırım, "Çocukların zihinlerindeki boşlukları felaket senaryoları ile değil gerçek bilgiyle doldurmaları her zaman için daha doğru olacaktır” dedi.

Pandemi döneminde çocuk psikolojisi!

Pandemi günlerinde ebeveynlerinin sorumluluğunun da arttığını vurgulayan Çocuk Psikiyatri Uzmanı Dr.Zeynep Gülçin Yıldırım, “Çocuklarımızda kaygının çok yoğun boyutlara ulaşmaması için onları en uygun şekilde bilgilendirmeliyiz. Zihinlerindeki boşlukları felaket senaryoları ile değil gerçek bilgiyle doldurmaları her zaman için daha doğru olacaktır” dedi.


Yıldırım, “Belirsizliklerin çok fazla olduğu bu süreçte kaygılı hissetmek, korkmak son derece insani duygulardır. Hatta kaygılı ve korkulu hissetmenin bu günlerde kendimizi korumak ve önlem almak açısından gerekli ve işlevsel olduğunu da göz önünde bulundurmalıyız. Ancak öte yandan insan zihni belirsizlikleri felaket senaryolarıyla doldurmaya meyillidir. Bu eğilim çocuklarda çok daha belirgindir. Belirsizlik ne kadar fazlaysa kaygı da o kadar fazla olur. Kaygının çok yoğun olması ise sorun çözme becerilerimizin bozulmasına, donup kalmamıza yol açabilir. Bu nedenle kaygının çok yoğun boyutlara ulaşmaması için çocuklarımızı uygun şekilde bilgilendirmeliyiz ki, zihinlerindeki boşlukları felaket senaryoları ile değil gerçek bilgiyle doldurabilsinler. Diğer yandan ebeveyn olarak bizlerin ne kadar kaygılı olduğu, panik duygusuna kapılmış hissettiği de çocuklarımızın kaygı düzeyi için belirleyici olmaktadır" dedi.