bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Kronik hastalığı olanlar gribe dikkat!
SAĞLIK // 7 Mart 2018 Çarşamba 15:06 // Güncelleme: 7 Mart 2018 Çarşamba 15:06

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Yusuf Şentürk, "Grip, kronik hastalığı olan kişilerde ölüme kadar varabilen ciddi sonuçlara yol açabilir.'' dedi.

Kronik hastalığı olanlar gribe dikkat!
Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Yusuf Şentürk, influenza adlı virüsün sebep olduğu, 39°C üzerinde ateş, halsizlik, şiddetli kas ve eklem ağrıları, titreme, baş ağrısı ve kuru öksürük gibi belirtilerle seyreden bulaşıcı bir viral enfeksiyon
hastalığı olan gribin özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan insanlarda ve kronik hastalığı olan kişilerde ölüme kadar varabilen ciddi sonuçlara yol açabileceğini söyledi.
Gribin ilk 24-72 saat arasında bulaşıcı hale geldiğini belirten Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Yusuf Şentürk, "Grip olan hastada belirtiler şiddetliyse yani ateşiniz düşmüyorsa, kusma, ağrılı yutma, geçmeyen öksürük ve baş ağrısı gibi durumlarda mutlaka uzman bir doktara başvurmanız gerekmektedir. Bu belirtilerden herhangi biri varsa grip gibi başlayan ve başka bir hastalığa dönüşen bir duruma girmiş olabilirsiniz. Hasta kesinlikle bu süreç içinde doktorun vereceği ilaçlar dışında herhangi bir ilaç ya da antibiyotik kullanmaması gerekmektedir." diyerek sözlerine son verdi.