bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Öğrencilere sahlep
GÜNCEL // 13 Şubat 2020 Perşembe 17:57 // Güncelleme: 13 Şubat 2020 Perşembe 17:57
Öğrencilere sahlep

19 Mayıs Ekolojik Üreticiler Eğitim ve Yardımlaşma Derneği üyeleri tarafından üretilen salep, okullarda öğrencilere ücretsiz ikram ediliyor. Ayda 3 bin öğrenciye ulaşan dernek üyeleri okul okul dolaşıyor.


19 Mayıs Ekolojik Üreticiler Eğitim ve Yardımlaşma Derneği tarafından doğada yabani olarak yetişen ve toplanması yasak olan yabani orkide bitkisi, 2014'te hazırlanan proje kapsamında bakanlık izni ile sökülüp tarlalara fide halinde dikilerek yetiştirilmeye başlandı. Yapılan çalışma ile üretim miktarı ve tarım alanı giderek artarken bu yıl 35 dönüm alanda 39 kayıtlı çiftçi tarafından yabani orkide tarımı yapılmaya başlandı. Orkidelerin toprak altındaki yumrularının kurutulmasıyla elde edilen toz halindeki salep dondurma yapımında ham medde olarak kullanılıyor. Ayrıca yine salep olarak süt ile pişirilerek içecek olarak da tüketiliyor. 19 Mayıs Ekolojik Üreticiler Eğitim ve Yardımlaşma Derneği tarafından ilçede belirlenen okullara gidilerek öğrencilere ücretsiz olarak salep ikram ediliyor.