bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Makina Mühendisleri'nden 'yerli malı' çağrısı
GÜNCEL // 19 Eylül 2019 Perşembe 13:54 // Güncelleme: 19 Eylül 2019 Perşembe 13:54

Samsun'da 'asansör' sektörünün temsilcileriyle bir araya gelen Makina Mühendisleri Odası (MMO) Başkanı Kadir Gürkan, 'haksız rekabet' uyarısı yaptı, müteahhitlere, "Yerli üretim asansör kullanın" çağrısında bulundu.

Makina Mühendisleri'nden 'yerli malı' çağrısı

Samsun'da Makina Mühendisleri Odası(MMO) Şubesi, 'Asansör Sektör Toplantısı'na ev sahipliği yaptı. MMO Başkanı Kadir Gürkan, 'haksız rekabet' uyarısı yaparak, "Müteahhitlerimiz ve site sahipleri yerli marka asansör kullanmalı" dedi.

 

MMO Samsun Şubesi'nde düzenlenen ve sektör temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdi 'Asansör Sektör Toplantısı'nda 'Sektörün Sorunları ve Ara Teknik Eleman İhtiyacı' başlıkları masaya yatırıldı. Toplantıda katılımcılara ayrıca Samsun Büyükşehir Belediyesi İstihdam Ofisi, İlkadım Hak Eğitim Merkez Müdürlüğü ve KOSGEB Samsun Müdürlüğü tarafından istihdama yönelik sağlanan destekler konusunda bilgilendirilme yapıldı.

 

'NİTELİKLİ ARA ELEMAN' SIKINTISI


Toplantıyla ilgili bilgi veren MMO Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan, "Asansör sektörünün temsilcileri nitelikli ara teknik personel ihtiyacına dikkat çekerek bu yönde çalışma yapılması talebinde bulundu. Bu konuda sektör temsilcilerine izlenilmesi gereken yol konusunda detaylı bilgilendirme yapıldı" dedi.

 

YABANCI DEĞİL YERLİ MALI ASANSÖR


MMO olarak Samsun'da bölgede asansörlerin imalatı, montajı, periyodik kontrolleri ve sektörde çalışan makina mühendislerinin eğitim ve belgelendirmelerine yönelik ilgili kurum ve kuruluşlarla koordineli bir çalışma sürdürdüklerini vurgulayan Kadir Gürkan, "Sektörün sorunlarını ve gelişimini yakından izleyerek çözüm önerileri oluşturma gayretindeyiz. Sektörümüzün başlıca sorunlarından bir tanesi de haksız rekabettir. Müteahhitlerimiz ve site sahipleri genelde yabancı marka asansörleri tercih etmektedirler. Oysa bu asansörler hem maliyet hem de bakım ve onarım açısından birçok probleme yol açmaktadır. Bu nedenle müteahhitlerimiz ve özellikle site sahiplerimiz yerli malı asansör kullanılmasında titiz davranmalıdırlar" diye konuştu.

 

Toplantıya ayrıca MMO Yönetim Kurulu üyeleri, İlkadım Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Murat Yalçınkaya, KOSGEB Samsun Müdürlüğü Kobi Uzmanı Alp Arslan, Samsun Büyükşehir Belediyesi İstihdam Ofisi'nden Ahmet Üstünel, Özlem Yamanoğlu, Büşra Doğan, Ravza Göktaş, Orta Karadeniz Asansör ve Yürüyen Merdiven İş İnsanları Derneği(OKASDER) Yönetim Kurulu üyeleri ve asansör firma yetkilileri katıldı.