bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Canik'te camiler dönüşüyor
GÜNCEL // 17 Ocak 2018 Çarşamba 16:34 // Güncelleme: 17 Ocak 2018 Çarşamba 16:34

Camileri eski kimliğine kavuşturmak için ilçede bulunan ibadethaneleri tadilat ve çevre düzenlemeleri ile tek tek yenileyen Canik Belediye Başkanı Osman Genç'e, diyanetçilerden teşekkür geldi. Başkan Genç'i ziyaret eden Diyanet Sen 2 Nolu Şube Başkanı Yakup Demirbaş, camilere yapılan yatırımların kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Canik'te camiler dönüşüyor

Diyanet Sen 2 Nolu Şube Başkanı Yakup Demirbaş, Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in misafiri oldu. Demirtaş'la sohbet eden Başkan Genç, belediye olarak değerleriyle birlikte yükselen bir şehir hedeflediklerini belirterek, ibadethaneleri eski kimliğine kavuşturmak için baştan aşağı tek tek yenilediklerine dikkat çekti. Genç, camilerin, omuz omuza saf tutarken, sahip olunan birlik ruhunu topluma taşıyan mekanlar olduğunu ifade ederek, bugüne kadar 60 camide 41 milyon liranın üzerinde tadilat ve çevre düzenlemesi gerçekleştirdiklerini söyledi.

 

‘CAMİLER YENİDEN İHYA EDİLİYOR’

Camileri sadece ibadet yapılan yerler olarak görmediklerini ifade eden Başkan Genç, amaçlarının, yaptıkları düzenlemelerle camileri eski kimliğine kavuşturarak, aynı zamanda birer eğitim yerine dönüştürmek olduğunu söyledi. Başkan Genç, "Eskiden camilerimiz hoş sohbetlerin edildiği, insanların bir şeyler öğrendiği, eğitim aldıkları mekanlardı. Ancak maalesef camilerimiz bu özelliğini günümüzde kaybetti. Bizim amacımız yaptığımız bu düzenlemelerle camilerimizi ibadethane olmasının yanında yeniden eğitim mekanları haline getirmek ve eski kimliğine döndürmek. Bu nedenle yaptığımız 41 milyon liralık yatırımla ibadethanelerimizi adeta yeniden ihya ediyoruz" dedi.

 

'CAMİLER ŞEHRİN KÜLTÜRÜDÜR'

Bir şehrin geleceği için ibadethanelerin öneminin büyük olduğuna da vurgu yapan Başkan Genç, "İbadethaneler bir şehir için çok önemlidir. Camiler o şehrin kültürüdür, değeridir. Yeni medeniyet tasavvuru ve yeni neslin inşasında okullarımız kadar camilerimiz de önemlidir. Çocuklarımız eğitim yuvalarında çok daha iyi şartlarda ilim, irfan öğrenirken, camilerimiz de ahlaki ve manevi değerlerimizin korunduğu, öğretildiği yerlerdir. Ahlaki ve manevi değerleriyle birlikte büyüyen bir şehir hedefimiz çerçevesinde, camilerimize yaptığımız yatırımları çok önemsiyoruz" diye konuştu.

 

'SOSYAL DÖNÜŞÜM SAĞLANIYOR'

Yaptıkları yatırımlarla özellikle kırsal bölgelerde sosyal dönüşüm de sağladıklarını ifade eden Başkan Genç, "Cami sadece namaz kılınan yer değildir. Cami toplanma yeridir. Allah'ın evidir. Camiler birlik ve beraberliğin pekiştirildiği yerlerdir. Bu anlayışla camilerimizi ve çevrelerini güzelleştiriyoruz. Canik'te bugüne kadar 60 camimizde dış cephe ve çevre düzenleme çalışması yaptık. diğer camilerimizde de çevre düzenleme çalışmalarımız devam ediyor. Mahallelerimize spor tesisleri, sıbyan okulları ve hanım konakları da yapıyoruz. Bunların hepsi ilçemizde sosyal dönüşümü sağlıyor" şeklinde konuştu.

 

DİYANET-SEN'DEN TEŞEKKÜR

İbadethanelere verdiği önem ve yaptığı yatırımlar nedeniyle Başkan Genç'e teşekkür eden Diyanet Sen 2 Nolu Şube Başkanı Yakup Demirbaş da, "Bir belediye başkanı olarak halkımızın ortak kullanım noktası olan camileri baştan aşağı yenilemeniz bizleri mutlu ediyor. Canik'te artık camiler gerek mekansal gerekse çevre düzenlemeleri açısından çok daha güzel. Bu nedenle Diyanet Sen adına teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.