bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Yargıya Gideceğim
Yazarlar // 8 Kasım 2021 Pazartesi 21:13

İsmail BAŞARAN

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin içme suyuna yüzde 25, sayaç okuma bedeline yüzde 150, faturalara uyguladığı TÜFE zammı 28 ay sonra mahkemece Samsun Su Zammı Geri Platformu tarafından  açılan dava ile iptal edilmişti.

Mahkeme kararının uygulanma süresi 18 Kasım'da dolarken, SASKİ Genel Kurulu 15 Kasım günü olağanüstü gündem ile toplanma kararı aldı.

Toplantıda ne olacak, neye karar verilecek? Eğer zamların geri alınma konusu uygulanmasın diye parmak kaldıracak olanlar varsa şimdiden söylüyorum, hangi partiden olurlarsa olsunlar yargıya gidecek ve kararın uygulanmasını engelledikleri için tavır koyacağım. Bunun yolu bir üst mahkemedir. Kimseyi sokakta tartaklayacak halimiz yoktur yeter ki karar uygulansın.

Yargı karşısında Samsun’u yönetenler de gereğini yapmalıdırlar. Karara karşı gelenler, bugünün yarını da vardır. Kararı alanlar, yargılanma sırası size de gelebilir, belki böyle bir karar aldığınız için yargılanabilirsiniz.

Yargıya sadece ben gitmeyeceğim, Samsun halkının büyük bölümünün yargıya gideceğine inanıyorum.

SEYİR TERASI UNUTULMASIN

Samsun Atakum Belediyesi tarafından kime nasıl satıldığı tartışma konusu olan Seyir Terası ile ilgili gündem değiştirilerek unutturulmak isteniyor adıyla ortaya atılan söylentiler durmuyor.

Bu söylentiler eski belediye başkanı tarafından mı çıkarılıyor bilemem de söylentilerin önüne geçilmesinin bir tek yolu var. Başkan Cemil Deveci’nin satın alan şahısla kan bağının olup olmadığı konusunda bir açıklama yapmasıdır. Bana göre kanbağı olan birisi de yapılan ihaleye girip alımı gerçekleştirebilir, bunun yasal olarak hiçbir sakıncası yoktur. Bu alan kişi yakın akraba da olabilir, eş dost da olabilir. Yeter ki ihale yasal olsun, ihalenin yapılacağı günü saati ve bedeli önceden açıklanmış olsun. Eğer bunları yapmışsa Cemil Deveci ki yapmıştır çünkü yasaları iyi bilir, kimsenin söz söyleme ve eleştirme hakkı yoktur. Artırıma birden fazla kişinin katılımı ve ihale şartlarına uyulup uyulması soruşturmalıdır, eğer şartlar uygunsa üzerinde konuşulması pek de önemli olmamalıdır. Tabi birinci derece yakınlarından birisinin ihaleye girip alması söz konusuysa bu konu daha çok su kaldıracaktır.

O nedenle unutulmasın diyorum, unutulmasın ki ihaleyi yapan veya alan hakkında söylenecek söz kalmasın. İhale birinci derece yakına verildiyse Cemil Deveci’nin yapması gereken ise görevi devredip şaibelerin altından çıkmasıdır.