limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Söyleyin Yalanı
Yazarlar // 12 Ekim 2022 Çarşamba 01:05

İsmail BAŞARAN

Bu iki kelimeden sonra gelen iki kelimeyi “öpeyim inananı” olarak değiştiriyorum ki suç işlemeyeyim. Bir zamanlar Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi Hafif Raylı Sistemin Taflan ile Havaalanı arasında gidip gelebilecek şekilde uzatılması için çalışmalar başlatmıştı. Ne oldu o çalışmalar aradan yıllar geçti halen yapılmadı. Eskiden Samsun Büyükşehir Belediyesi hep cek cak sözleri veriyordu. Seçim zamanı gelirken verilen bu sözler vatandaşın aldatılmasına yol açıyor böylelikle de Samsun’da Büyükşehir Belediye seçimlerini AK Parti kazanıyordu.

En son verilen Havaalanı ile Taflan arasındaki Hafif Raylı sistem bir türlü yapılamadı. Neden çünkü seçimler yapılmadı, şimdi seçim geliyor. Bakalım Mustafa Demir ne sözler verecek, nerelere neler yapılacağını söyleyecek. Çünkü AK Parti ne söylerde vatandaş galiba tamamen inanıyor, inanmayanlar ve verilen sözlerin tutulmayacağını iddia edenler azınlıkta kalıyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi kaynaklarını olur olmaz işlere harcıyor. Kaldırımlar sökülüyor, neden biliyor musunuz? Yağmur yağınca su birikintileri oluyormuş. Beton taşlarla örüldü bazı caddeler. Ne oldu değişince? Su birikintileri olmadı mı, oldu. Vatandaş yine suya batmadı mı, battı. Peki, neden Samsun halkının o kadar parası boşa harcandı? Samsun Büyükşehir Belediyesi ne kadar harcama yaptı bu işler için?

Boşa paralar harcanınca vatandaşın cebine sokuyor elini Büyükşehir Belediyesi. Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ'nin su zammı dur durak bilmiyor. Kentte içme suyuna da 38. TÜFE zammı uygulandı. Uygulasınlar bakalım nereye kadar gidecek bu işin sonu?

Önümüzdeki yıl seçim var, Samsun Büyükşehir Belediyesi Seçimlerini yine AK Parti’nin kazanacağı düşünülüyorsa bu hayaldir. Çünkü artık vatandaş burnundan soluyor.

Bu nasıl bir soygundur ki vatandaş olarak da sesimizi çıkarmıyoruz. Bir belediye su fiyatlarına yüzde 25 zam uygular ve sayaç okuma bedeline yüzde yüz elli zam uyguluyorsa ya vatandaşını sevmiyordur ya da alenen vatandaşını soyuyordur.

Samsun’daki bu uygulamayı CHP ve İYİ Parti neden yargıya taşımıyor acaba? Bir vatandaş olarak buradan sesleniyorum, bu soygunun önüne geçmek için muhalefet partilerinden hangisi yargıya başvuracaktır acaba?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Demokrasi, hak ettiğimizden daha iyi yönetilmeyeceğimizi garanti eden bir sistemdir. (George Bernard Shaw)