bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Sıra Size Gelecek
Yazarlar // 17 Ağustos 2022 Çarşamba 19:34

İsmail BAŞARAN

Samsun’da halkın üzerine sanki ölü toprağı serildi, bazılarının yaptıkları sonuna kadar destekleniyor ve asla eleştirilmiyor. Haliyle de gıkını çıkarmayan bu halkın cebinden bolca akçe çıkıyor. Duyarsızlığın faturasını Samsun halkı pahalı ödüyor.

Samsun’da vatandaşın bir bölümü ekmeği ucuz yiyebilmek işin uğraş verirken Samsun Büyükşehir Belediyesi de vatandaşa ucuz gıda temin edebilmek yerine hayatı pahalılaştırıyor. TÜRKİYE, dürüst ülke sıralamasında 66. sıradan 77. sıraya çıkmış. Bu ne demek farkındasınız herhalde. Türkiye’nin dürüstlüğü Dünya’da tartışılır durumda. Bunu önce İktidar sonra muhalefet düşünmeli ve nedenlerini bulun sorunu çözüme kavuşturmalıdır. Türkiye’nin durumunun Dünya’da tartışılır duruma gelmesi biz vatandaşları da düşündürmelidir. Bu ne demek biliyor musunuz? Ülkemizin dürüstlüğü tartışılır durumda sizin anlayacağınız. Ülkemizin bu sıra atlaması ise maalesef AKP döneminde oldu. Hatırlıyor musunuz AKP’nin iş başına gelirkenki söylemlerini. “Hortumcuların önünü keseceğiz” diye söz vermişlerdi. Sıralamada yükselince dürüstlükte hangi duruma geldiğimizi anlıyorsunuz değil mi? Hortumcuların önü mü kesildi, yoksa hortumcuların sayısı mı arttı?


TERSANE NE OLDU?

AK Parti iktidara geldikten sonra verdiği sözlerden birisi de Samsun’da bir tersane yapılacağı yolundaydı. AK Parti yıllardır iktidarda ne yapıp ne yapmadığını tartışmak zaman alır da Samsun için yapılmayan bir konuyu gündeme getirelim ve de Samsun Milletvekillerine soralım: Tersane ne oldu?

Samsun’da bir tersane yapılacaktı, bunun için onlarca hatta yüzlerce ağaç da kesilmiş ve bazıları yer değiştirmişti. Ağaçların büyük bölümü nakledildikleri yerde kurudu. Ağaçların kesildiği ve nakledildikleri yere ise tersane yapılmadı. Sözüm ona o bölgede tersane yapılacak ve orada gemilerin yapımı saplanacaktı. İşçiler çalışacak, insanlar ve aileler ekmek yiyecekti. Samsun biraz daha kalkınacaktı. Ne oldu tersaneye?

Yapıldı da birileri söküp getirdi mi? Taşındı mı oradan yoksa verilen söz daha önce olduğu gibi yine tutulmadı mı? AK Parti iktidarı bunu hep yapıyor, Samsun’a söz veriyor ancak verdiği sözü tutmuyor. Seçim dönemi yaklaşıyor, milletvekilleri gittikleri yerlerde yaptıklarını anlatıyorlar da yapmadıklarını söz verip de yerine getirmediklerini dile getirmiyorlar. Vatandaşlarımız da maalesef verilen sözleri unuttuklarından vekillere hatırlatmıyorlar bile.

Ya muhalefet milletvekilleri, onlar neden iktidardaki milletvekillerine verdikleri sözleri neden tutmadıklarını, halkı neden kandırdıklarını sorumuyorlar. Samsun halkını kandıranlar ya verdiğiniz sözleri tutun veya sandığa gidildiğinde nasıl hesap vereceğinizi düşünün.


GÜNÜN SÖZÜ

Gerçeği bilenler ile onu sevenler hiç bir zaman eşit değildirler. (Konfüçyüs)