bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Neler Oluyor?
Yazarlar // 2 Kasım 2021 Salı 18:57

İsmail BAŞARAN

Cumhurbaşkanı Erdoğan Roma’ya gitti, orada Amerikan Başkanı ile görüştü. Neler konuştu, kaça dakika konuştu bilemem de Türkiye’ye verilen mesajlar bile bana göre yeterli olmadı. He ne kadar bazı gazete ve TV’ler görüşmeyi Türkiye için bir başarı gibi gösteriyorsa da sonuç gerçekten öyle mi?

Bu görüşme bana bir vatandaş olarak nasıl yansıyacak?

Bunu zaman gösterecek, de iyi olarak yansıyacağı düşüncesi içinde değilim. Nedeni basit: Çünkü giderken çantada hangi sorunlar varsa o sorunlar yine çantada kaldı ve çözümü için adım atılmadı.

ABD Başkanı yine yapacağını yaptı, yine elimiz boş döndük. Belki yandaş olanlar sallayıp duracaklar onu da aldık bunu da aldık diye ancak ortada be folluk var ne de yumurta. Oysa ABD yıllar önce o kadar kolay dize getirilmişti k, buna Türkiye de ABD de şaşmıştı. Rahmetle andığımız Karaoğlan Bülent Ecevit Başbakandı, yine ABD ile Türkiye arasında bazı konularda anlaşmazlıklar vardı. ABD Nuh diyor peygamber demiyordu. İşte o Karaoğlan elindeki bir kartı kullandı ve ABD’yi mat etti, sonuç olarak Türkiye’nin istediği oldu.

Neydi o kart? Türkiye’nin çeşitli yerlerinde ABD’nin üsleri var. O üslere ABD Bayraklarını indiren Ecevit, Türkiye Bayraklarını çekti. Kısaca ABD’nin Türkiye’deki varlığı siliniverdi. Sonrasında Türkiye’nin istekleri ABD tarafından yerine getirildi.

ABD Başkanı Roma’da sözüm ona Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. Sözüm ona müttefikiz ancak görüşme çok kısa sürdü. Erdoğan orada ABD Başkanı’na “kendinize gelin üslerinizi kapatırım ortada kalırsınız” diyebildi mi? Hiç zannetmiyorum, oysa Türkiye’nin elinde böyle bir koz var, bu kozu sunabilseydik masaya kartlar dağıtılmadan galip gelirdik oyunda.

Her neyse bu oyunu kaybettik, şimdi gündemin değişmesi gerekiyor. Gündemin değişmesi için ise

Emeklilikte Yaşa Takılanlar geliverdi gündeme. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı sonrası konu hakkında son dakika EYT araştırmaları hızlandırıldı.  Hükümet dışarıdaki yenilgilerini 'EYT yasası ne zaman çıkacak? 'EYT yasası çıkıyor mu?' sorularının yanıtlarını arayan sigortalıların ağzına bal sürmek için gündem değiştirmekte buldu.

ERKEN SEÇİM BASKIN OLUR MU?

Çevrenize ve çevrenizdeki siyasi partilere bir bakın hele. Erken seçim baskın seçim olabilir mi kararını verin sonra da.

Ben bakıyorum ve AKP’nin dışında hiçbir siyasi partiyi bu seçime hazır olarak göremiyorum henüz.

Bugün parlamento ve parlamento dışındaki siyasi partilerin hangilerinin sandık başlarına koyabilecek görevlilerinin olduğunu görebiliyorsunuz?

AKP bu işi kotarır, yani sandık başlarına görevlilerini koyabilir. CHP de bu konuda rahat olabilir.

Ya MHP? Ya diğerleri? Hangisi sandıkları kontrol altına alabilir ki? Sandığa sahip olamayanın seçim kazanması olası değildir. Bunun örneği İstanbul seçimlerinde ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşanmıştır.

Türkiye seçim atmosferine sokulmak isteniyor. Öncelikle her siyasi parti şimdiden kurullarını oluşturmalıdır. Sandığa sahip çıkamayacak olanların seçime girmesinin ne almalı olabilir ki?

GÜNÜN SÖZÜ

İnsanin ileriye dönük doğru kararlar alması, hesabının olmadığı bir bankadan para çekmesine benzer. (Oscar Wilde)