limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Erken Seçim Olur Mu?
Yazarlar // 17 Eylül 2022 Cumartesi 12:10

İsmail BAŞARAN

Türkiye’de siyaset günden güne ısınıyor. Özellikle de Adalet ve Kalkınma Partisinin içinde de homurdanmalar olduğu söylentileri dilden dile dolaşıyor. Söylentiler kimlerin aday gösterileceği kimlerin gösterilmeyeceği yolunda oluyor. Üç dönem sistemi var ya bu partinin içinde acaba uygulanacak mı?

Eğer bu sistem uygulanırsa şöyle bir soru akla gelecek mi? “AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da üç dönem sistemine takılacak mı? Elbette takılmayacak çünkü daha önce de takılmadı. Parti Lideri’nin üç döneme takılmadığı bir sistemde milletvekilleri neden takılır bu sisteme?

Bu düşünceler ne zaman ortaya çıkacak, bana göre eğer “Genel Başkan dönem anahtarına” takılmazsa bu kez milletvekilleri de “Biz de üç dönem sisteminin değişmesini isteriz” diyebilir mi?

Eğer bu sistem sürecekse AK Parti içinde milletvekilliği dışında kalacak olanlar partiye çalışırlar mı yoksa kendilerini parti dışına atıp yeni bir oluşum düşünürler mi?” Bu tür dedikoduların alıp başına gittiği içinde bulunduğumuz günlerde önümüzdeki seçimler AK Parti için hiç de kolay olmayacak.

Tabi eğer Türkiye’de seçim yapılırsa… Hem seçim hem de erken seçim. Ben özellikle de erken seçim olacağına ihtimal vermiyorum. Koltuk tatlıdır, o koltuklardan kalkacak olanlar parti içinde yeni bir oluşum içine girer ve yönetim ile aralarını bozarlar mı? İnsanoğlu gariptir. Kimse her sözü kaldırmaz. Yine de çok iddialı olmadan erken seçim şıkkının da ortada durduğunu unutmayalım.

 

EMEK HIRSIZLARI KİMLER?

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Karadeniz Bölgesi’nin başlıca geçim kaynağı olan ve ihracat yönünden ülke ekonomisine büyük katkı sunan fındığa ilişkin bir açıklama yaptı. Hancıoğlu, sektördeki tekelleşmeye ve buna hizmet eden iktidar politikalarına tepki gösterdi. Fındıkta tekelleşme üreticiyi dara sokacağı gibi ürünün de değerinin altında fiyatla işlem göreceğini bilmek gerekecek. Hancıoğlu “yüzde 70 oranındaki üretim kapasitemizle, 120 milyar dolarlık ticaret hacminden sadece 2 buçuk milyar dolarlık bir pay alıyorsak, burada büyük bir emek hırsızlığı vardır” dedi. Evet, soru şu: Kim bu emek hırsızları?

Üreticinin emeğini hırsızlık yoluyla gasp edenler yarın seçim zamanı üreticinin kapısına gitmeyecekler mi? Gidecekler de ne alacaklar, oy alabilecekler mi?

PALAMUT YÜZ GÜLDÜRÜYOR

Samsun’un en batı ucundaki Yakakent ilçesinde balıkçılık yüz güldürmeye başladı. Özellikle de palamut zamanı olduğu için hem balıkçıyı hem de tüketiciyi güldürüyor. Balıkçı av sezonunu iyi değerlendirmek için gece gündüz çalışırken palamutun hem boyu hem de fiyatı büyüyor. Balıkçılar sezonun yeni başladığını sezonun ortalarına doğru balık avcılığında fiyatların düşebileceğini söylüyorlar.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Moda denilen şey o kadar çirkindir ki, onu her altı ayda bir değiştirirler.(Oscar Wilde)