limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Erdoğan Hesap Soracak
Yazarlar // 10 Mart 2023 Cuma 19:52

İsmail BAŞARAN

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Fay hattı, dere yatağı, heyelanlı alana bina dönemi bitmiştir' açıklamasının hemen ardından imara açılmaya çalışılan Kürtün Vadisi'nde Sbb başkanı Demir'in 'geri adım atıldığını' açıklaması dikkat çekti. Samsun'da AK Partili eski bir yönetici tarafından birinci derece tarım arazisi statüsünde olan heyelanlı Kürtün Vadisi'nde 366 dönüm arazi satın alınmış, hemen ardından bölgenin imara açılması ile ilgili Samsun büyükşehir Belediyesi’ne (Sbb) teklif gelmişti. Türkiye depremin acısını yaşarken, söz konusu teklif ikinci kez bekletmeye alınmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tepkisi sonrası, Sbb ‘den geri adım geldi. 'Hesap sormak vazifemiz ' 'Hesap sormak vazifemiz ' Erdoğan, "Dere yataklarına heyelan bölgelerine bina yapıldığı dönem bitmiştir. Bu sorumluluğu yerine getirmeyen kurumlardan hesap sormak vazifemizdir. Kimliğine bakmaksızın istismar peşinde koşanlardan ve sebebiyet verenlerin canını yakmaktan geri durmayacağız "dedi.

 

BAŞAN DEMİR NE DİYOR?
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir bu konuda ne diyor acaba? Demir, Samsun’daki ırak kenarlarında yapılaşmaya izin verecek mi? Samsun Büyükşehir Belediyesi bu konuda Belediye Meclisi’ndi herhangi bir karar alıyor mu?

Elbette Sayın Demir de Sayın Cumhurbaşkanı’nın sözünden çıkmaz ancak politika bu kimin ne yapacağı pek de belli olmaz. Samsun’un Bafra İlçesi, Havza İlçesi ve Merkezinde dereler ırmaklar kenttin içinden akıyor. Ya bu dereler taşar da konutlar yıkılırsa ne olacak? Hesabını Sayın Cumhurbaşkanı’na hani Belediye Başkanı verecek?

Yöneticiler haydi hesap vermeye…

 

GÜNÜN SÖZÜ

Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, işitenin yararlandığı sözdür. (Aristo)