limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Emekli Taş Yemeye Mahkum
Yazarlar // 7 Temmuz 2023 Cuma 17:55

Ragıp GÖKER

TÜİK'in enflasyon verileri açıklanınca memur maaş zammı ile ilgili yasal düzenleme taslağı da meclise gönderildi ama taslakta, emekli maaşlarında enflasyon farkından başka bir düzenlemeye gidileceğine dair bir ayrıntıya rastlanmadı.
Bu durumda, yasa tasarısı olduğu gibi geçerse, en düşük memur maaşı yüzde 86 oranında artarak, 11 bin 348 liradan, 22 bin 17 liraya çıkacak ama emekliler altı aylık enflasyon farkına denk gelen yüzde 19 zamla yetinecek.
Çünkü AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler tarafından önceki gün meclise sunulan yasa tasarısında, Eski Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'in seçimler öncesi emekli maaşlarında da, refah payı ile birlikte kademeli bir artış yapılacağına dair açıklamasına rağmen her hangi bir atıfta bulunulmadı.
Tasarı yasalaşıncaya kadar, mecliste herhangi bir düzenlemeye gidilmez ise memur ve emekliler, TÜİK tarafından açıklanan Haziran ayı enflasyon farkıyla birlikte 6 aylık enflasyon farkı olan yüzde 19 zamla yetinmek zorunda kalacaklar.
TÜİK'in, verilerine göre Haziran ayında tüketici fiyat endeksi aylık yüzde 3,92 oldu.  Enflasyon verilerine yıllık olarak bakıldığında ise TÜFE yüzde 38,21 olarak gerçekleşti.
Bu verilere göre altı aylık enflasyon da 19.10 oldu.
Emekli maaşlarına enflasyon verilerinden farklı bir zam uygulanması ancak, yasal bir düzenlemeyle mümkün olacağı için yasal düzenleme yapılmaz ise Emekliler 1 Temmuz'dan geçerli olmak üzere sadece yüzde 19.10 oranında zam alacaklar.
Her şeyin fiyatı artıyor biliyorsunuz.
Çarşı -pazar yangın yeri gibi!
Dolar beş yılda 6 kat.
Akaryakıt 4 kat, araç muayene ücretleri bir yılda yüzde 130 artmış.
Demem o ki, memur maaşlarına yüzde 86 oranında zam yapılırken emeklilere ''Sen yüzde 19'la yetineceksin'' demek hiç adil olmayacak.
Çalışanlar bile yüzde 86'lık zamma rağmen yeni bir araba ve ev alma hayallerini biraz erteleyecekken, emekliler, gavur parasıyla 350 ile 500 dolar dolayına ulaşacak maaşlarıyla ülkemizin milli gelirinden yurttaşlarına dağıttığı payın ancak yarısına yakını ile yetinmek durumunda kalacaklar.
Bu satırların yazarı fakirin maaşı yine asgari ücretin altına kalacak ki, emekli olduğu 2003 yılında asgari ücretin 2.1 katı ücret alıyordu.
Şimdilerde ülkemin kişi başına düşen milli geliri 10 bin dolar seviyesinde ise bu fakir 4 bin 400 dolar gelirle yetinecek.
Bu durumda taş yemeye mahkum olmuşken, buna şükredecek öylemi.
Tuncer Üçüncüoğlu
Bir güzel Ağabey di Tuncer Üçüncüoğlu.
Dün daha önceki güzel ağabeyler gibi, Tuncer Ağabey de o beyaz atlara binip gidenlerden oldu.
Yaklaşık 40 yıl önce tanımıştım ben Tuncer Üçüncüoğlu'nu.
Trabzon’da varlıklı bir ailenin evladı olarak dünyaya gelmişti ama kader onu yıllar önce Samsunlu yapmıştı.
Memleket ve millet sevgisiyle dolu, çalışken ve iyi yürekli biriydi.
Renkli bir kişilikti ama bir o kadar da mütevazı idi.
Trabzon orijinli olmasına rağmen, hani nasıl söylenir doyduğu yeri, doğduğu yerden daha önemli görenlerden olmuştu her daim.
Dün, sevilen ve saygı duyulan her Samsun evladı gibi büyük kalabalık tarafından sonsuzluğa uğurlandı.
Samsun iyi yürekli ve güzel bir evladını, ben 40 yıllık bir dostu bir Ağabey'i yitirdim.
Yıldızlar yorganı, mekanı da cennet olsun.