bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Devlet Ücretli Eğitime Geçti
Yazarlar // 23 Eylül 2020 Çarşamba 12:01

İsmail BAŞARAN

Mini mini çocukları okullara gönderiyoruz, vücutları daha bağışıklığa alışmadan alınan bu karar ne kadar sağlıklı kimse düşünmüyor. Bir taraftan salgın var diyeceksiniz sonra vücutları bağışıklık kazanmamış çocukları okullara toplayacaksınız, aklı başında olanlar böyle bir kararı almazlar, bu kararı alanların sanırım akıl sağlıkları yerinde değildir sadece politika üretiyorlardır.

Devlet okullarına toplayacağınız “önlemleri aldık” dediniz sınıflar görülüyor. Daha sınıflara girmeden öğrenciler okula bile gelmeden kayıtlar yaptırılırken veliye muhtaç oluyorsunuz.

Öğrenciler okullara kayıt olurken velilerden bir top A4 kağıt,  iki paket ıslak mendil, iki şişe kolonya, bir litre çamaşır suyu, bir paket yüzlük peçete isteyeceksiniz. Sonra da eğitim başladı diyeceksiniz.

Yönetenler utanın biraz, bakın Türkiye Cumhuriyetini ne hale getirdiniz. Öğrenciden poposunu silmek için kağıt istemek de neyin nesi?

Bütün bu kadar malzemeyi istemenin bir tek nedeni vardır. Milli Eğitim “Devlet tükendi, öğrenciyi ücretsiz okutamıyor ve yarınlara hazırlayamıyoruz” demektedir. O zaman okullara ne gerek var, herkes evinden okusun yazmayı öğrensin, hatta okuma bilmesin okuyamasın, istenen de cahil bir nesil gelmesi değil mi?

Sonuç olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti ücretsiz eğitim yerine ücretli eğitime geçti. Okul vatandaştan toplanacak vergilerle yapılacak. Öğretmenlerin ücretleri vatandaştan toplanan vergilerle verilecek, kolonya, tuvalet kâğıdı dâhil temizlik malzemeleri giderleri vatandaştan alınacak, sonra da bunun adı parasız eğitim olacak öyle mi?

Vatandaştan alınan vergiler bu işlere harcanamıyorsa nereye gidiyor, bir avuç yükleniciye mi, hazine garantili iş yaptırılan birkaç yükleniciye mi?

İşbaşına geldikleri günden beri Ekonomiyi idare ettiklerini söyleyenler, Cumhuriyet’in kazanımlarını ve eski mirasları yiyenler bari eğitimi gerçekten ücretsiz yapın, hiç olmazsa eğitimde Türkiye’yi dışa bağımlı bırakmayın.

 

BİR HAFTALIK GELİŞME

Samsunspor 53. dakikada Tomane ile öne geçti, 80 dakikada Gökhan penaltıdan durumu 2- 0 yaptı, Enes penaltıdan 3-0’a getirdi. Sonuçta Samsunspor oyun kalitesi ve sonuca gitme isteği göz önüne alındığında bir haftada kendini geliştirdi. Samsun’daki karşılaşma bir başlangıç da oldu. Samsunspor bugüne kadar yenemediği Ümraniye karşısında galibiyetle de tanıştı.

Samsunspor’un pas sayısında bir hafta içinde artış gözlenirken isabetli pas sayısında da rakibine üstünlük kurdu. Bu da galibiyeti getirdi.

Bu sonuç moralleri yükseltti, Bandırmaspor karşılaşması öncesi rehavete de düşülmemeli. Bu gelişme devam eder mi, bunu zaman gösterecek, önemli olan yönetimde “ben yaptım” dönemine girilmemesi, sonrasında hesap da bugün ben yaptım diyenlerden sorulur.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Bir insanı bulunduğu mevki ile değil, göz koyduğu mevki ile ölçmelidir.  (Tolstoy)