limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Belediyelere Düşen Görev
Yazarlar // 25 Şubat 2021 Perşembe 09:13

İsmail BAŞARAN

Salgın çıktığı günlerde yayımlını engellemek için Cumhurbaşkanlığı tarafından vatandaşlara muhtarlar aracılığıyla maske ve kolonya dağıtımı yapılmıştı. O zaman vatandaşlar da “içinde bulunduğumuz günlerde Sayın Cumhurbaşkanı vatandaşını düşünüyor” diye sevinmişti. Aradan aylar geçti, salgın bir azalır gibi oldu birden bire de çoğaldı. Karadeniz illeri nedendir bilinmez salgının adeta merkez üssü durumuna geldi.

Özellikle Samsun’da salgın tavan yaptı. Neden çoğaldığı konusunda yapılan kongreler birinci sırada gösterilirken vatandaş içinde bulunduğu zor durumdan kurtulmak istiyor.

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın salgının başında yaptığını Samsunlular şimdi başta Büyükşehir olmak üzere ilçe belediyelerinin yapmasını istiyor. Ekmek almak için güçlük çeken vatandaşa belediyelerin maske ve kolonya konusunda yardımcı olmaları isteniyor. Çünkü bulaş ihtimalinin ortadan kaldırılması için vatandaş günlük ortalama beş adet maskeyi tüketiyor. Beş maske beş lira yapıyor, bu gider aylık aile bütçesine 150 lira olarak yansıyor. Çalışamadığı için üretemeyen o nedenle de kazanamayan kısaca üretim toplumundan tüketim toplumuna dönüldüğü bu günlerde Belediyeler neden vatandaşa muhtarlar aracılığıyla maske ve kolonya dağıtmazlar. Belediyeler içinde bulunulan şu günlerde vergilerini ötelemiyor ve vatandaştan tahsil ediyor. Doğalgaz, su, elektrik faturaları el yakıyor,  ötelenmiyor. Kısaca vatandaş zorda, o nedenle hiç olmazsa maske dağıtın vatandaşa.

 

KAPANMA GÜNDEMDE

Aralarında Samsun’un da bulunduğu bazı Karadeniz bölgesi illerinde de olduğu gibi tam kapanma tartışılıyor ve her an başlayabilir. Tam kapanma ne demek? Vatandaş ekmek alabilmek için de sokağa çıkamayacak mı, gıda teminini insanlar nasıl yapacaklar?

Tan kapanma gelirken bugünden evdeki stokları artırmak şart oldu. Ya ekmek alacağız ya da un alıp evde ekmek yapacağız. 15 gün tam kapanmayı ihtilallarda bile görmedim. 27 Mayısı ve 12 Eylül’ü 15 Temmuz’u yaşadım da be ni kimse 15 gün eve kapatmadı. Vay be korona neymiş be. Vatandaş dikkat ediyor ancak siyasiler sürekli salonları dolduruyor. Kısaca ele talkım verirken kendileri üzümü salkımıyla yutuyor. Evde kal dediler kaldık, kapanın derlerse kapanacağız, Allah sonumuz hayırlı eylesin.

 

GÜNÜNSÖZÜ

Sizi başkalarının övmesini istiyorsanız, kendiniz hakkında iyi bir şey söylemeyin. (Pascal)