limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
BELEDİYELER VE GIDA KONTROLÜ
Yazarlar // 29 Eylül 2022 Perşembe 12:26

İsmail BAŞARAN

Samsun’da son günlerde gıda fiyatlarındaki zamlar dikkati çekiyor. Vatandaşlar bu zamlar konusunda dert yanıyorlar. Vatandaşları dertlerini dinleyen belediyeler var mı, pek rastlamıyorum da. Oysa yapılması gereken denetimdir. Görevlilerin denetimlerini artırmalarının sonunda isteyen istediği gibi zam yapmayacak bunun sonunda da vatandaş ucuz ürüne ulaşabilecektir.

Bu konuda Belediye zabıtası işi ciddiye almalıdır. Alması için de Belediye Başkanlarının öncelikle halkın ucuz gıdaya ulaşabilmesi konusunda bilinçli olması şarttır. Samsun’da gıda konusunda yeterli beslenemeyen aileler ve fertleri var, bunlara Belediyeler yardım yapıyorlar mı? Yapıyorlarsa yeterli yardım yapabiliyorlar mı?

 

SOL YANAK VERGİSİ

AKP hükümetinin emekli maaşlarını tırpanlama düşüncesinin ardından uygulamaya koymak için uğraş verdiği yeni vergiler galiba duvara toslayacak. Çünkü Türk halkı uzun zamandır belki de ilk kez bir konuda, yeni vergilerin aşırı olduğu konusunda, aynı düşüncede.

Otomobili olanlara yeni park vergileri geliyor ya, ister misiniz evde eşinizle yattınız diye de bir vergi koyuversinler.

“Sağ yanaktan öpene” şu kadar vergi, “Sol yanaktan öpene” bu kadar vergi, “Ciciklerden öpene”  bu kadar vergi, “Daha ilerisi için de” aha da bu kadar vergi derler mi derler.

Nasıl olsa dedikleri vergiyi alıyorlar.

Benden hatırlatması, teyemmüm bilmeyenler en kısa zamanda öğrensinler, su kullanmak da lüks olacağından, attıkları her adımda günaha girerler. Dini duyguları her dönemde önde tutmaya kalkan de din sömürüsünü elden bırakmayan AK Parti iktidarı su fiyatlarında indirim yapmalı ki vatandaş cünüp gezmesin sokakta.

İnsanların abdestsiz sokakta gezmelerinin hesabını Yüce Mevla’m günü gelince su fiyatlarını artıranlardan soracaktır elbette.

 

TREN RAYINDA YÜRÜMEK

Samsunspor Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu ile anlaştı. Bu Hüseyin Eroğlu için Başkan Yüksel Yıldırım Hüseyin Eroğlu için olumsuz ifadeler kullanmıştı. Ne oldu da Eroğlu'nu Samsunspor'un başına getiriverdi. Yıldırım o kokuda Eroğlu’ndan özür dilediğini dile getirdi.

Özür dilemek ne kadar erdemlilikse bilmeden dinlemeden tartmadan konuşmak da o kadar aymazlıktır.

Sayın Yıldırım unutmamalıdır ki Türkiye’de futbol kulübü yönetmek herhangi bir şirketi yönetmeye benzemez. Şirket yönetebilirsiniz, o konuda aile fertleriniz size yardımcı olabilir. Ancak futbol kulübü yönetmek, tren rayında yürümeye benzer. Çünkü tren her an karşıdan gelebilir ve altında ezilirsiniz. O nedenle çok dikkatli olmalısınız.

Bir başka konu da İstanbulspor Kulübünden Yüksel Yıldırım’ yapılan parasal konu sataşması oldu. Samsunspor’un para odaklı yönetildiğine dikkat çekildi. Öyle mi olmalı peki, hayır Samsunspor’un başarılı olması için sadece bir miktar Başkan destekçileri yetmez, bir kentin elele vermesi ve takımına destek olması şarttır.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Köpeğin ağzında fildişi bulamazsın. (Çin atasözü)