limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Samsun'da İlk Kez Püskürtmeli Çim
GÜNCEL // 29 Kasım 2023 Çarşamba 10:28 // Güncelleme: 29 Kasım 2023 Çarşamba 10:28
Samsun'da İlk Kez Püskürtmeli Çim

Elbistan Parkı’nın yeşillendirilmesinde kentte ilk olan Hydroseeding yöntemi kullanıldı. Çimlerin püskürtülerek toprakla buluşturulduğu yöntem avantajlarıyla dikkat çekiyor.


Samsun Büyükşehir Belediyesi(SBB), Elbistan Parkı’nın yeşillendirilmesinde Samsun’da ilk olan bir yöntem kullandı. Hydroseeding isimli yöntemde çimler elle değil püskürtülerek toprakla buluşturuldu. Daha az iş gücü, su ve tohum kullanımının yanı sıra zaman tasarrufu da sağlayan sistem özellikle eğimli arazilerde başarılı sonuçlar gösteriyor.

İlk olarak Elbistan Parkı’nın yeşillendirilmesinde kullanılan sistem, Park Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından gerekli tüm alanlarda kullanılacak.
Yapılan çalışma ile ilgili bilgi veren Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Ekrem Şahin, “İmalatına yaz başında başladık. Yaz sonu tamamlayarak hizmete sunduk. Şuanda yeşillendirme çalışmalarında çim ekimini gerçekleştirdik. Bu yöntem Samsun’da ilk kez kullanıldı. Yöntemin ismi ‘Hydroseeding’ Pek çok avantajı var. Tohumun homojen dağılmasını sağlıyor. Daha az tohum kullanıldığı için daha ekonomik. İş gücünü daha az kullanıyoruz. Birkaç işçinin birkaç günde ekeceği çim bu yöntemle birkaç saatte ekiliyor. Maliyet avantajının yanı sıra klasik sisteme göre yüzde 40 su tasarrufu da sağlıyor” dedi.