GÜNCEL // 18 Ocak 2023 Çarşamba 16:31 // Güncelleme: 18 Ocak 2023 Çarşamba 16:31
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim tarihi için 14 Mayıs'ı işaret etmesinin ardından muhalefet kanadının temsilcilerinden tepkiler geldi...
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis'teki grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Seçim için 14 Mayıs’ı işaret eden Erdoğan, “Menderes, 14 Mayıs 1950’de ‘Yeter söz milletin’ dedi, milletimiz 73 yıl sonra 6’lı masaya aynı gün ‘Yeter’ diyecek” ifadelerini kullanmıştı… AKŞENER: MAYISLAR BİZİMDİR
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Erdoğan’ın 14 Mayıs’a işaret ettiği erken seçim açıklamasının ardından sosyal medya paylaşımında bulunarak, “Mayıslar bizimdir!” ifadelerine yer verdi.
TBMM'de düzenlediği basın toplantısında seçim tarihine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özkoç, "Seçim tarihini belirlemişsin, hayırlı olsun. Demişsin ki Mayıs'ın 14'ü... Bir kere daha sözünün arkasında duramadın. 'Seçim haziranda olacak, zamanında olacak' demiştin, o sözünü dahi tutamadın" dedi.
Özkoç 14 Mayıs kararına itiraz ederek, "Biz sana dedik ki '6 Nisan'dan önce seçim olursa bu millet içindir, 6 Nisan'dan sonraki seçim saray ve senin koltuğun içindir.' Sen milleti düşünmediğin için, kendin için bir seçim tarihi belirledin" ifadelerini kullandı.
"Ve biz millet olarak buna uymak zorundayız ama bu millet son kez senin aldığın bu karara uymak zorunda kalacak" diyen Özkoç, "Umut ediyorum ki ortak akılla hareket eden parlamenter sistemde güçler ayrılığında tekrar itibarlı Türkiye Cumhuriyetin noktasına gelir" açıklamalarında bulundu. KARAMOLLAOĞLU: BİZ HER DAİM SEÇİME HAZIRIZ! KARARLIYIZ!
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim tarihi açıklamasının ardından, “Onlar hangi planları yaparlarsa yapsınlar; biz her daim seçime hazırız! Kararlıyız! Yapılacak seçimlerin ardından, bugünkü ucube sistemi ve bu yozlaşmış siyasi dili güncelleyeceğiz!” ifadelerini paylaştı. Karamollaoğlu'nun açıklamaları şöyle devam etti: *İktidar ve ortakları, TÜİK marifetiyle matematik hesaplarını sil baştan değiştirdikten sonra anlaşılan şimdilerde Türk Dil Kurumu vazifesini de üstlenmeye çalışıyorlar. *Ama bir farkla; kavramların içini boşaltıp, birçok kavrama da kendi çıkarları doğrultusunda anlam yükleyerek… *Onlar ne derlerse desinler; 500 liralık bir vergi, 2-3 bin liralara çıkmışsa bunun adı zamdır! Onlar hangi planları yaparlarsa yapsınlar; biz her daim seçime hazırız! Kararlıyız! *Yapılacak seçimlerin ardından, bugünkü ucube sistemi ve bu yozlaşmış siyasi dili güncelleyeceğiz! UYSAL’DAN ERDOĞAN’A “BURADAYIZ” YANITI DP lideri Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt verdi. Uysal, “Erdoğan, 14 Mayıs'ı işaret etmiş; Biz Demokrat Parti olarak buradayız, aynı yerdeyiz, bekleriz!!! Yerli ve milli Şef'e karşı #YeterSözMilletindir diyeceğimiz bir gün olacaktır!” ifadelerini sosyal medya hesabından paylaştı. ŞAHİN: 14 MAYIS HAYIRLI OLSUN Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü İdris Şahin, Twitter’dan “Demokrasinin şerefi sandıktır. 14 Mayıs hayırlı olsun” mesajını paylaştı. TAŞKIN: YETER SÖZ MİLLETİNDİR Cumhuriyet Halk Partisi Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, “Milletten kopanlara, seçilmiş belediye başkalarını tasfiye etmek isteyenlere, kayyumları seçilmişlerin önüne koyanlara kırmızı kartın gösterileceği, “Yeter söz milletindir!” denilecek tarihtir 14 Mayıs. Bu iktidar merkez sağ değil radikal sağdır. DP mirasına sığınmaları beyhude “mesajını paylaştı.
BAŞ: ÖYLE YAĞMA YOK!
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, seçim tarihiyle ilgili, “Mayıs ayı içinde bu işi bitirelim.” açıklaması yaptığını, bugün de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Mayıs’ı seçim tarihi olarak işaret ettiğini belirtti.
Anayasa’nın seçimlerle ilgili maddelerinin açık olduğunu vurgulayan Baş, Anayasa’nın 101. maddesi ile Cumhurbaşkanlığı Seçim Kanunun 3. maddesini okudu. Baş, “Dolayısıyla ‘Ben 14 Mayıs’ta seçim kararı aldım, Cumhurbaşkanı olarak ilan edeceğim bu kararı, daha sonra aday olacağım’ öyle yağma yok.” diye konuştu.
Bir gazetecinin seçim tarihine ilişkin sorusu üzerine ise Baş, 14 Mayıs’ta seçim yapılamayacağını söyledi. Baş, “Ben o tarihte seçim yapılamayacağını söylüyorum, yapılırsa Tayyip Erdoğan aday olamaz diyorum. Erdoğan’ın aday olabilmesinin tek koşulu TBMM’nin seçim kararı almasıdır. Bugün itibarıyla seçim kararı alındığında da eski seçim kanunu, AKP’nin değiştirmek istediği, kendisine uygun düzenleme yapmak istediği seçim kanunun yürürlüğe girmesi gerekir.” ifadelerini kullandı.
Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, sel felaketinin ardından Samsun’un Havza ilçesine gelerek afetten etkilenen esnafı ziyaret etti, vatandaşlarla bir araya geldi
İlkadım Belediyesi tarafından, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘1919'dan Günümüze Samsun' Fotoğraf sergisi vatandaşlardan yoğun ilgi gördü
Engelsiz Atakum Çalıştayı’nda özel gereksinimli bireylerin yaşadıkları sorunlar, çözüm önerileri ve ortak yaşamı daha erişilebilir hale getirebilmek için yapılacak çalışmalar masaya yatırıldı.
Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Samsun’daki bazı sağlık tesisleri ve taşınmazların özelleştirme kapsamına alınmasına tepki göstererek, kararın kamu yararı gözetilerek yeniden değerlendirilmesi çağrısında bulundu.
'Employment5.0 İstihdam ve Dijital Girişimcilik' projesinde Türkiye'nin nüfusa kaydedilen ilk insansı robotu CANİKMAN, atölyeler ve eğitim çalışmaları hakkında gençlere bilgiler verdi.
Samsun'da, 26. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Gürsel Öz, birliğe bağlı kooperatif Başkanları, yönetim kurulu üyeleri, TESKOMB Genel Başkanı Abdülkadir Akgül, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulisi Akar ve milletvekilleri ile bir araya geldi.
Canik Belediyesi tarafından Rahime Birinci ve Hayme Ana Hanım Konaklarında ‘Okul Öncesi Oyun ve Yaş Gruplarına Göre Kitap Seçimi’ adlı seminer programı gerçekleştirildi
Samsunlu Celal Karatüre, "Hu der Hacılar" ilahisiyle küresel bir fenomene dönüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın desteğini alan Karatüre, sosyal medyada milyonlara ulaştı
Survivor 2026’nın yeni bölüm fragmanında yarışmacı Bayhan’ın kanlar içinde kaldığı ve acil olarak hastaneye kaldırıldığı görüldü. Acun Ilıcalı’nın “Kanaması durmadı” sözleri endişeyi artırdı.
KuzeyHaber.com sitesinde yer alan tüm yazılar, materyaller, resimler, ses dosyaları, animasyonlar, videolar, tasarım ve düzenlemelerin telif hakları 5846 sayılı fikir ve sanat eserleri kanunu ile korunmaktadır. Her türlü haber, köşe yazısı, görsel, belge ve bağlantının izinsiz ve kaynak belirtilmeksizin kopyalanması ve kullanılması durumunda her türlü yasal hakları tarafımızca saklı tutulmaktadır. Yayınlanan köşe yazılarından, haberlere ve köşe yazılarına yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. KuzeyHaber.com Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. Web Sitemiz dışında farklı sitelere yönlendiren linklerin içeriklerinden www.kuzeyhaber.com sorumlu tutulamaz. KuzeyHaber.com sadece internet üzerinden yayın yapmaktadır.