limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Demirtaş'tan adaylık açıklaması
GÜNCEL // 9 Kasım 2023 Perşembe 21:24 // Güncelleme: 9 Kasım 2023 Perşembe 21:24

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, 'adaylık' konusunda ilk kez konuştu. Demirtaş, "2019 olduğu gibi yine beni yerimden zıplatacak bir hamle olursa aday olurum" dedi.

İYİ Partili İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, katıldığı bir canlı yayın programında 31 Mart 2024'te gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesi 'aday adaylığı' ile ilgili kendisine yöneltilen soruyu yanıtladı.

 

Seçim sürecine girdiklerini, bulunduğu mevki gereği doğal olarak 'aday adayı' olduğunu söyleyen Necattin Demirtaş, "Başkanlık makamı kimsenin tekelinde değildir. Herkes aday adayı olabilir" diyerek, geçtiğimiz günlerde İYİ Parti İlkadım İlçe Başkanlığı görevinden istifa ederek 'aday adaylığını' açıklayan Burcu Işıtan Satar'ı örnek gösterdi.

 

Başkan Necattin Demirtaş, "Mevcut konjonktüre göre bir durum değerlendirmesi yapacağım. Her seçenek benim için geçerlidir. Aday olabiliriz ya da olmayabiliriz. Şartlar ne olursa olsun aday olmalıyım diye bir derdim yok. Bulunduğum ortamda, aday olmam gerektiği kanaati hasıl olursa, aday olabilirim" dedi.

 

ZIPLATACAK HAMLE OLURSA ADAY OLURUM
Açıklamasında 2019'daki yerel seçimlerinden bahsederek, o dönemki Cumhur İttifakı'nın AK Parti'li İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'u örnek gösteren Necattin Demirtaş, şöyle konuşttu; "AK Parti, Erdoğan Tok'un dışında başka bir aday gösterseydi hiçbir kuvvet beni aday yapamazdı. O günkü konjonktürde bizi harekete geçiren bir hamle yapılmıştı. Yine aynı şekilde beni yerimden zıplatacak bir hamle olursa aday adayı olurum. Mevcut şartlara göre bir durum değerlendirmesi yapacağız."