6284 SAYILI YASA KORUNMALI
İstanbul Sözleşmesi’nin tekrar yürürlüğe girilmesi konusunun yansıra mevcutta var olan 6284 Sayılı Yasa’nın karşılaşabileceği tehditler hakkında endişe ve fikirlerini ortaya süren milletvekili kadın aday adayları, doğal çevrenin korunması hususunda gerekli önlemlerin alınması ve tabii varlıkların talan edilmesi karşısında gerçekleştirilen politikalara da dur denilmesinin gerekliliği üzerinde görüş bildirdiler.
SİYASET DİLİ DEĞİŞMELİ
Atatürk yolunda, laik, sosyal devletin devamı için mili bayramların aynı ruh ve inanç içerisinde yeniden kutlanılması gerekliliğini savunan kadın aday adayları, siyaset dilinin değişmesi gerekliliğini öne sürerken, kadın erkek eşitliğinin de ancak eğitim kalitesinin arttırılmasıyla gelişebileceğini ifade ettiler.
Ayrıca buluşmaya katılamayan Saadet Partisi milletvekili aday adayı Beyhan Gülenç adına söz alan Kadın Kolları Genel Merkez Sorumlusu Diş Hekimi Sevilay Şen, partisinin kadın politikaları hakkında görüşlerini belirtti. Türkiye’yi yaşanabilir bir toplum haline getirebilmek için bir olunmasının gerekliliğinin altını çizen kadın milletvekili aday adayları seçilmeleri halinde, sadece bölgelerinin değil bütün kadınların sesi olacaklarını ifade ettiler.









