limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri nakliyat istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Silahlı market soyguncuları hakim önünde
ASAYİŞ // 16 Mayıs 2017 Salı 17:58 // Güncelleme: 16 Mayıs 2017 Salı 17:58

Samsun’da silahlı market soygunu olayına karıştıkları iddiasıyla tutuklanan 2 kişinin yargılanmasına başlandı.

Silahlı market soyguncuları hakim önünde
Samsun’un İlkadım ilçesi Adalet Mahallesi 100. Yıl Bulvarı’nda yılbaşı akşamı silahlı ve maskeli 2 kişi bir markete girip, kasiyer S.E.’yi tüfek ve boğazına bıçak dayayıp etkisiz hale getirerek kasadaki bin 885 lirayı alıp kaçmışlardı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet ve Gasp Büro Amirliği ekipleri, 85 ayrı iş yerinin güvenlik kamerası kayıtlarını tek tek inceleyip markette silahlı soygun olayına karışan maskeli kişilerin giydikleri spor ayakkabı, yürüyüş tarzları, saç ve sakal kesimi eşkallerinden yola çıkarak failleri belirledi. Polis ekipleri soygun olayını Ergin P. (21) ve Sezer Y.’nin (25) gerçekleştirdiğini tespit etti. Söz konusu şahısların soygun olayından sonra giysileri ve silahı mezarlıkta sakladıkları ve daha sonra da sakladıkları yerden aldıkları belirlendi.

Olaydan 22 gün sonra yakalanıp tutuklanan Ergin P. ve Sezer Y. hakkında "silahlı yağma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Bugün görülen davanın ilk duruşmasında Sezer Y., "Suçumu kabul ediyorum. Engin ile 6 yıldır tanışırız. Böyle bir olaydan dolayı karşınıza geldiğim için utanıyorum. Birlikte alkol ve uyuşturucu hap içtik. Mahallede arkadaş ortamına katıldık. Kalp çarpıntım oldu. Gerisini hayal mayal hatırlıyorum. Devamlı alışveriş yaptığımız yere gittik. Eldiven ve kar maskesini motor kullandığımız için takıyorduk. Bu olayı diğer sanık ile birlikte yaptık. Bin 800 lira almışız. Paraları yolda düşürmüşüz. Yaklaşık 200-300 lira para bize kaldı. Pişmanım" dedi.

Ergin P., "Sezer ile arkadaşız. Mahallede herkes beni sever. Yılbaşı gecesiydi. Diğer sanık ile buluşup birlikte içki ve uyuşturucu aldık. Önceden herhangi bir plan yapmadık. Her şey bir anlık oldu. Kaç lira aldığımı hatırlamıyorum. Ancak marketten para aldığımızı hatırlıyorum. Paraları düşürmüşüz. 300-400 lira para bize kaldı. Onu da yedik içtik. Benim avukatım zararı ödedi" diye konuştu.

Olayın mağduru S.E. ise, "Marketten kasiyer olarak çalışıyorum. Çıkış kapısından 2 kişi üzerime geldi. Birisi boğazıma bıçak dayadı. Diğeri de silah tutuyordu. Kasayı açmamı söylediler. Kasayı açınca parayı alıp kaçtılar. Şikayetçi değilim" şeklinde konuştu.

Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.