bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Erkekler de şiddet mağduru
YAŞAM // 24 Eylül 2018 Pazartesi 11:56 // Güncelleme: 24 Eylül 2018 Pazartesi 11:56

Samsun'da son 2,5 yılda 3 bin 849 kişi Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'ne şiddet mağduru sıfatıyla başvururken, aile içi şiddet görenlerin 3 bin 670'ini kadın, 179'unu erkekler oluşturdu.

Erkekler de şiddet mağduru

Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'ne 2016,2017 ve 2018'in ilk 8 ayında aile içi şiddet gördüğü gerekçesiyle toplamda 3 bin 849 kişi başvuruda bulundu. Başvurulardan 3 bin 670'i kadın olurken, 179 erkek şiddet mağduru olarak merkeze başvuruda bulundu, yardım istedi.

Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı şiddet önleme merkezine gelenlerin çoğunlukla kadınlar olduğunu ve sadece kadınların değil erkeklerin de şiddet mağduru olarak geldiğini belirterek, şiddetin ana nedeninin eğitimsizlik olduğunu vurguladı. Balcı,” "Ekonomik sorunlar şiddetin ana nedeni olmasa da tetikleyicisi konumunda. Tabi ki şiddetin nedenleri değişmekte. En önemlisi kendimizi karşı tarafa nasıl anlattığımız ve karşı tarafı nasıl anladığımız. Biz kurum olarak ailelerin dağılmasını engellemek için varız. Kurumumuza başvuru yapan kişilere bunlar erkek ve kadın olarak sorunlarının ana nedenlerini belirleyerek barıştırma yoluna gidiyoruz. Eğer barışmazlarsa ve mağdurların gidecek yerleri yoksa kadınlarımızı sığınma evlerine alıyoruz. Sığınma evlerinde kadınlarımıza seminerler ve meslek edindirme kursları veriyoruz. Kadınlarımızı sığınma evlerimizde yeni bir hayata hazırlıyoruz.Şu anda erkek sığınma evimiz yok”" dedi.

hedefhalk.com

Erkekler de şiddet mağduru