bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
'Çantamda merhamet var'
YAŞAM // 26 Aralık 2019 Perşembe 17:57 // Güncelleme: 26 Aralık 2019 Perşembe 17:57

Canik Belediyesi ile PTT Derneği, insanların sokak hayvanlarına olan sevgisini pekiştirmek, barınma ve beslenme ihtiyaçlarına dikkat çekmek için ilçe genelinde “Çantamda Merhamet Var” sloganıyla sokak hayvanlarına yönelik mama dağıtımı başlattı.

'Çantamda merhamet var'

Geçtiğimiz günlerde Canik ilçesinin değişik noktalarına kedi evleri yerleştirip onların bu kış şartlarında barınmalarına kolaylık sağlayan, yiyecek içeklerini karşılayan, kuşların kış şartlarından korunması için Meşe Orman Park içerisindeki ağaçlara kuş yuvaları yerleştiren, uygun alanlara köpek evleri koyan, yazları parklara su kabları koyan Canik Belediyesi, farkındalık oluşturmak, insanların sokak hayvanlarına olan sevgisini artırmak, pekiştirmek, barınma ve beslenme ihtiyaçlarına dikkat çekmek için PTT Derneğiyle birlikte “Çantamda Merhamet Var” sloganıyla sokak hayvanlarına yönelik mama dağıtımı başlattı.


Hayvanlarımızı sevelim, koruyalım…


Kediler, köpekler ve kuşlar için ilçenin değişik noktalarına yerleştirilen beslenme noktalarına düzenli olarak mama dağıtımı yapıldığını belirten Canik Belediye Bakanı İbrahim Sandıkçı yaptığı açıklamada, “Bu soğuk kış günlerinde hayvanların da bir can taşıdığı bilinciyle onlara nasıl yardımcı olabiliriz, yaşamlarını kolaylaştırabiliriz düşüncesiyle kuş yuvalarımızı, köpek ve kedi evlerimizi hayata geçirdik. Sürekli sokaklarda olan sokak hayvanlarının yaşam şartlarının zorluğunun bilincindeyiz. Onların yaşamlarını kolaylaştırmak için elimizden geldiğince aç ve susuzluk çekmemeleri için çabalıyoruz. PTT Derneğiyle birlikte sokak hayvanlarının barınma ve beslenme ihtiyaçlarına dikkat çekmek amacıyla başlattığımız mama dağıtımı programına tüm ilçe halkımızın katkı vermesi arzusundayız. İlçemizde görev yapan postacı kardeşlerimiz çantalarında taşıdıkları mama paketlerini, bir yandan görevlerini yaparken, bir yandan da sokak hayvanlarına mama dağıtımı yapacaklar. Böyle anlamlı bir projede birlikte olduğumuz için PTT Derneğine teşekkür ediyorum. Peygamber efendimiz ‘Merhamet edene merhamet edilir. Yeryüzünde bulunan yaratılmışlara merhamet ediniz ki semadakiler de size merhamet etsin’ buyuruyor. Bizler de yaratılanı yaratandan ötürü sevme anlayışıyla bu etkinliklerimizi gerçekleştiriyoruz. Kış şartlarında yaşamlarının daha da zorlaştığı sokak hayvanlarına hep birlikte yardımcı olmak, hepimizin insanlık görevidir. İnsanlarımızda olan hayvan sevgisi, onların yaşamlarını kolaylaştırmak için üzerine düşenleri yapması hepimizi sevindiriyor, mutlu ediyor. Hayvanlarımızı sevelim, koruyalım. Onları aç susuz bırakmayalım”


Yaşamak onların da hakkı…


Canik Belediyesi ile birlikte “Çantamda Merhamet Var” sloganıyla mama dağıtımının kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden PTT Derneği Genel Başkanı Onur Karagöl, “PTT Derneği olarak elimizden geldiği kadarıyla sokak hayvanlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak için yardımcı olmaya çalışıyoruz. Şehrimizde aç hayvan kalmaması için, sokaklarımızda görev yapan ekiplerimiz hayvan gördüklerinde çantalarında bulunan mamalarla hayvanlarımızı doyurmuş olacaklar. Samsun’da, Canik’te aç hayvan kalmayacak. Böyle bir projeyi Canik Belediyesi ile birlikte hayata geçirmekten mutluyuz. Canik Belediyesi’ne ve Sayın Başkanımız İbrahim Sandıkçı’ya teşekkür ediyorum. Canik Belediyesi her zaman sokak hayvanları konusunda duyarlı davranıyor. Bunları yaptığı çalışmalarla gösteriyor. Kedi ve köpek evleri, kuş yuvaları gibi güzel çalışmaları var. Bizler de belediyemize destek olmak, sokak hayvanlarımıza sahip çıkarak onların korunması ve rahat yaşamaları için vatandaşlar olarak üzerimize düşen sorumluğu ve desteği sağlamalıyız” dedi.