bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Büyükşehir'in sivrisinek savaşı
YAŞAM // 17 Mayıs 2022 Salı 23:25 // Güncelleme: 17 Mayıs 2022 Salı 23:25
Büyükşehir'in sivrisinek savaşı

Samsun Büyükşehir Belediyesi halk sağlığı üzerinde tehlike oluşturan sivrisineklerle etkin mücadelesini sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi tam otomatik dozajlama sistemi ile ilaçlama çalışmasını uygulamaya koydu. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler çalışmanın startını Millet Bahçesi’nde verdi. Türkiye’de ilk olan bu sistem Samsun’da Batıpark, Millet Bahçesi ve Doğupark gibi büyük yeşil alanlarda özellikle Aedes cinsi sivrisineklere karşı uygulanacak.


İLAÇLAMANIN ÇEVREYE VE İNSANA ZARARI YOK

Yeşil alanlarda yapılan ilaçlamada tamamen biyolojik yöntemler kullanılıyor. Yapılan ilaçlama çalışmaları çevreye ya da insana zarar vermeden yürütülüyor. Kullanılan ilaç yeşil alanlarda var olan sulama hattına entegre ediliyor. Sisteme girilen verilerle 15 günde bir otomatik olarak ilaçlama yapılıyor.


BU YÖNTEMLE ZAMANDAN VE İLAÇTAN TASARRUF SAĞLIYORUZ

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “İnsanımızın sağlığı bizim için her şeyden daha önemli. Pek çok hastalığın taşıyıcısı olan sivrisineklere karşı ekiplerimiz 12 ay boyunca mücadelesini sürdürüyor. Bu mücadelede teknolojiyi de kullanıyoruz. Daha önce ilaçlamada İHA’ları kullandık. Bugün ise yeni bir sistemi ilk kez uyguluyoruz. Bu sistemle insan gücü kullanılmadan ilaçlama yapıyoruz. Zamandan ve ilaçtan tasarruf sağlayan bir sistem” İfadesini kullandı.