bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Aliağa ’ayyar Hamza’ İle Gülmeye Hazırlanıyor
YAŞAM // 3 Temmuz 2015 Cuma 00:00 // Güncelleme: 3 Temmuz 2015 Cuma 00:00

İstanbul Kumpanyası’nın sahneye koyduğu ‘Ayyar Hamza’ adlı 2 perdelik komedi oyunu, İzmir Aliağa Açıkhava Tiyatrosu’nda izleyicilerle buluşacak.

Aliağa ’ayyar Hamza’ İle Gülmeye Hazırlanıyor
Aliağa Belediyesi’nin Ramazan ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında 5 Temmuz Pazar akşamı saat 22.00’de sahnelenecek oyuna Aliağalı tiyatroseverlerin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Ali Bey’in, Molière’in eseri ’Scapin’in Dolapları’ndan Türkçe’ye uyarladığı ve Tarık Şerbetçioğlu’nun yönetip oynadığı oyunda Naci Taşdöğen, Nejmi Aykar, Ömer Gecü, Özkan Ayalp, Tunca Soysal, Nermin Koçak, Taner Tunçay, Hande Akkent, Handan Aydın, Uğur Göncü, Begüm Akdoğan, İlknur Durmaz ve Ayşegül Yazmacı gibi isimler yer alıyor. Oyunun müziklerini Deniz Noyan, kostüm ve dekor tasarımını Eylül Gürcan, koreografisini ise Binnur Şerbetçioğlu üsteleniyor.

AYYAR HAMZA

Geleneksel Türk Tiyatrosu’na bir selam niteliğinde, modern tiyatro teknikleriyle harmanlanan ve günümüz seyircisine dünün tiyatrosunu farklı bir bakış açısıyla aktaran oyunun konusu şöyle gelişiyor; Muhterem Efendi ve Zuhuri Efendi, İstanbullu varlıklı iki kişidir. İkisinin de Sena Bey ve Nimet Bey adında oğulları vardır. Babalar oğullarının kendi seçtikleri kızlarla evlenmelerini ister. Ancak gönül ferman dinlemez. İki beyzade de kendi istedikleri kızlar ile evlenebilmek için Nimet Bey’in uşağı Hamza’dan yardım isterler. Hamza lakabına uygun ’Ayyar’ bir adamdır. Öyle bir oyun hazırlar ki işler karışır ama öte yandan da bu karışıklık beyzadelerin mutluluğa kavuşmalarını sağlar.

Aliağalılara komedi ziyafeti çekmeye hazırlanan oyunun bilet fiyatları 5 TL olarak belirlenirken, biletlerin Biletix’ten ve Açıkhava Tiyatrosu bilet satış gişesinden temin edebileceği öğrenildi.
Aliağa ’ayyar Hamza’ İle Gülmeye Hazırlanıyor