limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Medya Chp'ye Neden Kapalı..!
Yazarlar // 13 Aralık 2013 Cuma 00:00

Ragıp GÖKER

CHP arayış içersinde!

Değişen yenidünya düzenine göre CHP’nin politikalar üretmesi elzem oldu.

Yerel örgütlerde hala arzulanan düzeyde bir hareket gözlemiyor olsak da CHP’de Genel Merkez Yönetimi arayışlarını sürdürüyor.

Pazar günü İstanbul’da çok önemli bir toplantı gerçekleştirilmiş.

DÜNYA’dan Osman Ulagay yazmamış olsa bu durumdan haberdar olmayacaktım.

Çünkü iktidara mensuplarının butik açılışlarını bile haber veren bizim medya Kemal Kılıcdaroğlu’nun açılış konuşmasını yaparak katıldığı Kemal Derviş yönetimindeki ‘Beyin fırtınası’ haberini görmezden gelmiş.

Hatırlarsanız Roman açılımını bile çok önemli bir haber olarak verdi bizim medya. Roman açılımını küçümsüyor değilim, Roman vatandaşlarımız da her Türk vatandaşı gibi bu ülkenin bütün imkânlarını dilediğince kullanma hakkına sahiptirler. Zira bugüne kadar kullanamadılar. Onlar için yapılanlar da önemlidir elbette.

Ve fakat

CHP’nin yeni hikayesini aradığı böylesi önemli bir haberi Türk Medyasının görmezden gelmesi manidardır bence.

Osman Ulagay’ın yazdıklarından aktarıyorum.

Pazar günü İstanbul’da bir beyin fırtınası yaşandı. 40 katılımcının katıldığı toplantıda, yeni hikayesini oluşturma çabasında küresel gündeme odaklanmanın önemini kavramış görünen CHP’nin sosyal demokrat bir anlayışla kendisine yeni bir yol haritası çizerken neleri dikkate alması gerektiği tartışıldı”

Ulagay’ın yazısının tamamını Dünya’nın internet sitesinden okuyabilirsiniz. Ama ben toplantıyı neden önemli bulduğumu anlatmak isterim.

Dünya’da 10 yıl öncesine göre çok şey değişti. Bırakın 10 yılı, iki yıl öncesiyle aynı değil dünyada hiçbir şey.

AK Parti hükümetinin ekonomi politikalarını taviz vermeden sürdürdüğü Kemal Derviş’in bu toplantıyı moderatör olarak yönetmesi bile başlı başına önemlidir aslında ama ülkemizden bazı gazeteci ve bilim adamlarının da izlediği 40 katılımcının görüş belirttiği toplantıda Kemal Derviş’in dışında bakın kimler varmış.

Eski Nato Genel Sekreteri Javier Solana, Dünya Ticaret Örgütünün eski Başkanı Pascal Lamy, Bir cinayete kurban giden İsveç’in eski Başbakanı Olaf Palme’nin oğlu ve aynı zamanda İsveç Gelecek Araştırmaları Merkezi Başkanı Joakim Palme, Dünya Bankası araştırma bölümünün Baş Ekonomisti Branko Milinkovic’in katıldığı bu toplantıyı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu baştan sona izlemiş. Kılıcdaroğlu  bu tavrıyla toplantıya ne kadar önem verdiğini anlatmak istemiş.

Bizim medyamızda bununla ilgili bir habere rastlamadım ben.

CHP, AK Parti’nin bir gün iktidardan uzaklaşacağını biliyor.

İktidar hazırlıklarından birisidir bu gibi toplantılar.

Türk halkına haber olarak gereği gibi sunulmamış olması düşündürücüdür.

Başbakan partisinin mitinglerinde sık sık CHP’liler için “Bunlar 4 kazı bile güdemez” diyor ya, bunu söylerken “CHP iktidara hazır değil” algısını güçlendirmek istiyor.

Kongre kavgalarını yazılı basın sayfalarında çarşaf çarşaf verirken, TV’lerde bu kavgalar birinci haber yapılıyor. Ama muhalefet partilerinin ciddi konulardaki haberleri sayfalara da ekranlara da kapanıyor nedense.

Anlı şanlı Türk medyasının iktidarın söylemlerine çanak tutar bu tavrı da beni çileden çıkartıyor.