limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
" alt="Başkana ''Yalancı mı" Dedik">
Yazarlar // 15 Mart 2014 Cumartesi 00:00

Ragıp GÖKER

‘’Benim kitabımda yalana yer yok’’ demiş Bay Başkan.

Eminim öyledir.

Ben zaten Büyükşehir Belediye Başkanı için hiçbir zaman ‘’Yalancıdır’’ demedim.

Bu şehirde de kimsenin onu yalan söylemekle itham ettiğini söyleyemem.

Ve fakat

Şu tersanede 17 bin kişinin çalıştırılacağı ile ilgili söylenen yalana ortak olduğunu iddia edebilirim ancak.

Zira ‘’Tersane Yalanı’’ onun seçim kampanyası için ileriye sürülmüş bir argümandır.

10 yıl önce tamda bu zamandı.

AK Partiye katılmış olan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ ın 28 Mart 2004 tarihinde yapılacak Yerel Seçimlerde AK Parti adayı olarak katıldığı ilk seçimdi.

Yusuf Ziya Yılmaz, 5 yıl önce yendiği CHP’nin Adayı Muzaffer Önder ile yine karşı karşıya kalmıştı.

Bu şehirde kendisine oy vermiş veya vermemiş herkesin ‘’Abi’’ diye hitap ettiği Muzaffer Önder hala çok seviliyordu. Bu nedenle seçimin koparılması için bir şey yapılması gerekiyordu. Hatırlayın o seçimi, Yusuf Ziya Yılmaz’ın kampanyası ‘’Samsun’a tersane kurulacak, 17 bin kişiye iş imkanı sağlanacak’’ sloganı üzerine kurulmuştu.

Slogan kimin tarafından ortaya atıldı şimdi hatırlamıyorum ama Başkanın başında fotoğrafıyla poz verdiği o reklam,  Gelemen yakınlarındaki bir totemde yıllarca durmuştu.

Yusuf Ziya Yılmaz, tersanede 17 bin kişiye iş bulacağını söyleyerek, Muzaffer Önder’i 20 bin dolayında oy farkıyla geçip seçimi kazanmıştı

Gelemen’de kurulması düşünülen tersane alanı Organize Tersane Alanı olarak ayrılmıştı ve burada 4 tersane kurulması planlanmıştı. En iyi ihtimalle bir tersanede 100 kişinin çalışabileceğini varsayarsak o bölgede ancak 400 bilemediniz 500 kişi kadar insana istihdam saçalanacaktı. Hayallerimizi biraz daha zorlayarak çalışacak insan sayısının 600 olacağını söyleyelim. Öyle olsa bile 17 bin kişilik istihdam söylemine yaklaşmak bile mümkün görünmüyordu. Basit bir hesapla dört tersane için işe alınacak 17 bin kişinin dağılımı yapıldığında bir tersanede 4 bin 250 kişinin işe yerleştirilmesi gerekiyordu.

Oysa o sıralarda Tuzladaki yüzlerce tersanelerin tamamında 6 bin 600 kişi çalışıyordu.

Bu Tuzla’daki işçi sayıları benim uydurmam da değil üstelik o sayı zamanın gemi inşa dairesi başkanlığınca verilmiş bir sayıdır. Bunlar o zaman da söylendi, Yusuf Bey cenahından bu iddialara bir yalanlama gelmedi.

10 yıl sonra çok şükür o alanda bir tersane kuruldu. Dilerim üç tersane daha kurulur ve yüzlerce hemşerim orada iş ve aş bulur.

Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, önceki gün o tersane bölgesindeki bir tersanede iş bulan yaklaşık 60 işçiye birlikte yemek yerken, (dikkatinizi bir kere daha çekmek isterim 4 bin 250 işçiyle değil, sadece 60 işçiyle) ‘’Benim kitabımda yalana yer yok’’ demiş.

Ama Başkanımız 10 yıl önce bunu söylemedi, söyleyemedi. ‘’Bu tersanelerde olsa olsa ancak 600 kişi iş bulacak, nereden çıkarıyorsunuz 17 bin kişiyi ?’’ demedi, diyemedi.

Başkanın kitabında yalana yer yokmuş.

Pek sevindim.