limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Demir' de olup bitenin farkında değil
Yazarlar // 5 Haziran 2013 Çarşamba 14:58

Ragıp GÖKER

TaksimGeziParkprotestoları konusunda Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç' ın, olayları CHP' nin bir provakasyonu gibi gösterme çabası içersinde olduğunu yazmıştık önceki gün.

       Dün gazetelede Cemal Yılmaz Demir' in de bu konuda bir açıklaması oldu. Demir, "CHP selden kütük kapma telaşında" diyerek bir anlamda o da topu taça atmış oluyordu.

        Taksim Gezi Parkta başlayarak yurdun büyük bir bölümünü saran olayları Cemal Bey de analiz etme gereği duymamış anlaşılan.

        Olayların niye patladığını ve bir anda nasıl ülkenin büyük bir bölümünü sardığını sorgulayamıyor Cemal Bey. "Bizim politikalarımızın sebep olduğu bir durum var mı acaba" diye sorsa kendine. Bu yürekliliği gösterebilse yani, dün o açıklamayı yapmazdı eminim.

         Tamam ben dekabulederim, özellikleSamsun' daki göstericiler arasıda CHP' yi destekleyener ve bu partiye oy verenler çoğunluktadır. Ama bu durum olaylara CHP neden olmuştur ve bu olayların büyümesini onlar körüklüyor anlamı taşımazki.

       GeziParkprotestoları niye başladı?

        Cemal Bey bunu sahiden biliyor mu merak ediyorum.

        Olayların asıl nedenini birkaç ağacın kesilmesi olarak görüyorsa. Bu tartışmayı burada kesmek isterim ben.Eğergerçekten böyle algılanıyorsa olayların büyümesinin nedeni, biz Cemal Bey' e ve arkadaşlarına olup biteni zaten anlatamayız.

        Büyüklerimiz, bir konuyu iyi tahlil edebilmek için zarfa değil de mazrufa bakmak gektiğini söylerlerdi.

        Cemal Bey ve arkadaşları içinGeziParkolayları için söyledikleri tam da şöyle açıklanır kanımca.

        "Zarfa bakıyorlar, mazrufu görmezden geliyorlar". Değerlendimeleri, yüzeysel yani onu söylemek istiyorum.

        Derinlemesine bir analiz yapsa eğerCemal Bey, "CHP selden kütük kapıyor" demek yerine, tıpkı o şarkı sözünde olduğu gibi "Biz nerde yanlış yaptık" derdi eminim.

        Tek dileğim şudur: politikacılarımızın halkı daha fazla  tahrik edici sözlerden kaçınarak, halkı sükunete davet etmeleri ve böylece olayların bir an önce son bulmasıdır.