bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Macaristan'da Samsun Zirvesi
EKONOMİ // 30 Nisan 2024 Salı 21:31 // Güncelleme: 30 Nisan 2024 Salı 21:31
Macaristan'da Samsun Zirvesi

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetimi, Macaristan ile iş birliği ve ticareti artırmak amacıyla Budapeşte'de bir iş forumu düzenledi.

Yaklaşık 60 kişilik bir heyetle Macaristan'a giden Samsun TSO heyeti, Samsun'un ekonomi, sanayi ve ihracat potansiyelini Macar iş insanlarıyla paylaştı. Bu iş forumu, Avrupa İşletmeler Ağı Karadeniz Projesi kapsamında gerçekleştirildi ve Macaristan'daki HEPA iş birliği ile düzenlendi.

 

 

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, forumun açılışında Samsun'un potansiyelini ve öne çıkan sektörlerini katılımcılarla paylaştı. Murzioğlu, Türkiye ve Macaristan arasındaki dostluk ve iş birliğine vurgu yaparak, Samsun'un iş camiası olarak Macaristan'daki iş birliklerini güçlendirmek ve yeni iş fırsatları yaratmak için bulunduklarını ifade etti.

 

 

Forumun ardından yapılan ikili iş görüşmelerinde, medikal, inşaat, tekstil, gayrimenkul, mobilya, cam ve plastik sanayi gibi sektörlerde 70'e yakın iş görüşmesi gerçekleştirildi. Ayrıca, heyet Budapeşte Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti ve odalar arası işbirliği imkanları görüşüldü. Türkiye Cumhuriyeti Macaristan Büyükelçisi C. Gülşen Karanis Ekşioğlu tarafından verilen akşam yemeğiyle program sona erdi.