bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Fındıkta Fiyat Beklentisi
EKONOMİ // 18 Ağustos 2015 Salı 00:00 // Güncelleme: 18 Ağustos 2015 Salı 00:00

Ordu Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Uğur Yüce, serbest piyasada fındık fiyatının 20 TL olması gerektiğini söyledi.

Fındıkta Fiyat Beklentisi
Türkiye’nin en büyük tarım ihracat ürünlerinden olan fındıkta hasat döneminin yaşandığı bugünlerde serbest piyasa fiyatının belirlenmesi gerektiğini kaydeden Uğur Yüce, tüm herkesin fiyatı beklediğini vurguladı. Yüce, “Ordu’nun tek geçim kaynağı fındıktır. Ordu’nun ekonomisi tamamen fındığa dayalıdır. İnsanlarımızın bütün umutları fındığa bağlıdır. Düğün yapacak olanlar, ev, arsa alacak olanlar hep fındık hasatını beklemektedir” dedi.

20 LİRA OLMALI

Yüce, şöyle devam etti: “Dünyada en kaliteli fındık Ordu’da üretilmektedir. Avrupa ülkeleri Türk fındığını kalitesine alışmış ve onlar açısından vazgeçilmez bir ürün haline gelmiştir. İlimizin fındık üreticileri sarp çetin arazilerde başka hiçbir tarım ürünü olmayan engebeli arazilerde fındık ürününü kaliteli çağa uygun şekilde üretip ihracata kazandırmakta ve ülkemize büyük bir döviz girdisi sağlamaktadır. B usebeple üreticimizin hakkı verilmeli, fındık hak ettiği fiyattan satılmalı, geçen yıl 22 lirayı gören fındık fiyatları bu yıl en azından 20 liradan satılmalıdır.”