Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT teklifinin Meclis'ten aynen geçirilmesi talimatı verdi.
TBMM bu hafta içinde düzenlemeyi görüşecek.
Hafta içinde yapılan AK Parti MYK toplantısında deprem sonrasında alınacak tedbirler görüşüldü.
Bazı MYK üyeleri, depremin oluşturduğu büyük zarara dikkat çekti ve Hazine'ye büyük yük olacağını belirttikleri EYT düzenlemesinin yeniden gözden geçirilmesini önerdi. Hatta bir MYK üyesi “EYT düzenlemesini bir yıl erteleyelim” ifadesini kullandı.
‘GERİ DÖNÜŞ YOK, AYNEN GEÇSİN’
Meclis, 21 Şubat Salı günü deprem sonrasında çalışmalarına başlayacak. Salı veya Çarşamba günü EYT düzenlemesinin de Meclis'ten geçmesi bekleniyor.
2 MİLYON 250 BİN KİŞİ EMEKLİ OLACAK
DEPREMZEDELERE YAPILACAK EVLERİN ŞARTLARI…
Buna göre, deprem bölgesinde devletin yapacağı konutlar zemin artı 3 kat olacak. Dairelerin büyüklüğü 3+1 ve 2+1 şeklinde planlanıyor.
Evi yıkılan bir kişiye 3+1 veya iki adet 2+1 daire önerilecek. İki adet 2+1 teklifinin kabul edenler fark ödemesi yapacak.
3+1 evlerin yüzde 60'ını devlet üstlenecek. Yüzde 40'lık bölümünü vatandaş karşılayacak. Taksitlerin ise 24 ay ödemesiz ve 20 yıl şeklinde olacak şekilde hesaplandığı öğrenildi. Örneğin 1 milyon 200 bin lira olan 3+1 dairenin 720 bin lirasını devlet üstlenecek, 480 bin lirasını depremzede ödeyecek. Taksit ödemelerinin ‘sabit' olacağı öğrenildi.



















