bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Ya Satılan Fabrikalar
Yazarlar // 31 Ekim 2022 Pazartesi 23:00

İsmail BAŞARAN

Yarın Kasım ayı başlıyor. Kasım gelince beni bir burukluk kaplıyor. Düşüncelerim 10 Kasım gününe yoğunlaşıyor. Cumhuriyeti Kurduğu günde 29 Ekim’de andığımız Mustafa Kemal Atatürk’ün, Kasım ayının 10’uncu gününde aramızdan bedenen ayrılışının yıldönümünde gözyaşı dökeceğiz. Türkiye’nin ne kadar geliştiğini de belki hatırlamak isteyeceğiz.

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin kendi otomobilini ürettiğini açıklarken ne kadar övündü, oysa ‘Türkiye Cumhuriyeti’nde dana önceleri bir otomobil üretilmişti ve yollarımız o otomobille dolmuştu. Yani tanıtımı yapılan otomobil Türkiye’de üretilen ilk otomobil değildi.

Nasıl ki yeni yapılan köprüler Türkiye’de yapılan ilk köprüler değilse bu da öyledir. Türkiye’yi yönetenler “Ben”  egosundan kendilerini çıkarmaları gerekiyor. Türkiye’de bugüne kadar yapılanları yapılmamış gibi görüp her yapılanı kendilerine mal edenler dönüp geriye doğru bakmalılar ve sattıklarının kimler tarafından yapıldığını hatırlamalılar.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kazanımlarının kendileri tarafından yapıldığını anlatmaya çalışanlar göreve geldikleri günden bugüne neleri sattıklarını bir hatırlasalar herhalde bu kadar övünmezler. Yaptılar damam da işte sattıkları da burada: Cu isimler ve fabrikalar CİMER tarafından açıklanmıştır. Çok da çabuk unutturuldu bizlere.


AKP'NİN SATTIĞI TERMİK SANTRALLER

1. Seyitömer Termik Santrali 2. Kangal Termik Santrali 3. Yatağan Termik Santrali 4. Çatalağzı Termik Santrali 5. Yeniköy Termik Santrali 6. Orhaneli Termik Santrali 7. Tunçbilek Termik Santrali 8. Soma Termik Santrali.


AKP'NİN SATTIĞI HİDROELEKTRİK SANTRALLERİ

1. Ataköy Hidroelektrik 2. Beyköy Hidroelektrik 3. Çıldır Hidroelektrik 4. İkizdere Hidroelektrik 5. Kuzgun Hidroelektrik 6. Mercan Hidroelektrik 7. Tercan Hidroelektrik 8. Murgul Hidroelektrik 9. Denizli Jeotermal Santrali.


SATILAN ŞEKER FABRİKALARI

1. Kırşehir Şeker Fabrikası 2. Turhal Şeker Fabrikası 3. Çorum Şeker Fabrikası 4. Elbistan Şeker Fabrikası 5. Muş Şeker Fabrikası 6. Erzincan Şeker Fabrikası 7. Erzurum Şeker Fabrikası 8. Afyon Şeker Fabrikası 9. Bor Şeker Fabrikası 10. Alpullu Şeker.


SATILAN TEKEL BİNALARI

1. Adana 2. Ballıca 3. Bitlis 4. İstanbul Sigara 5. Malatya. 6.Tokat 7.Yavşan Tuzlası 8. Ayvalık Tuzlası 9. Çamaltı Tuzlası 10. Çankırı Tuzlası 11. Tuzluca Tuzlası 12. Sekili Tuzlası 13. Kağızman Tuzlası 14. Kaldırım Tuzlası 15. Kayacık Tuzlası.


SÜMER HOLDİNG'E BAĞLI ŞİRKETLER

1. Mazıdağ Fosfat Tesisleri 2. Adıyaman İşletmesi 3. Malatya İşletmesi 4. TÜMOSAN İşletmesi 5.Bakırköy Konfeksiyon San. 6. Çanakkale Sentetik Deri İşletmesi 7. Diyarbakır İşletmesi 8. Beykoz Deri Kundura İşletmesi 9. Sarıkamış Ayakkabı İşletmesi.


SATILAN LİMANLAR

1. Mersin Limanı 2. İskenderun Limanı 3. Samsun Limanı 4. Bandırma Limanı 5. Derince Limanı 6. Salıpazarı Limanı (Galataport) 7. Tekirdağ Limanı 8. Çeşme Limanı 9. Kuşadası Limanı 10. Dikili Limanı 11. Trabzon Limanı.


DİĞER SATILAN ŞİRKETLER

1. Seyitömer Linyitleri 2. Güney Ege Linyitleri 3. Murgul Bakır İşletmesi 4. Samsun Bakır İşletmesi 5. Yeniköy Linyitleri İşletmesi 6. Bursa Linyitleri İşletmesi 7. Sakarya Traktör Sanayi 8. Ereğli Demir ve Çelik 9. Eti Alüminyum 10. Eti Bakır 11. Eti Elektrometalurji 12. Eti Gümüş 13. Eti Krom 14. Gübre Fabrikaları 15. PETKİM 16. TÜRK TELEKOM 17. TÜPRAŞ 18. SEKA Kâğıt Fabrikası…

 

GÜNÜN SÖZÜ

Her şeyi ezbere bilmek, bilmek demek değildir. (Montaigne)