bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
  Millet mi Cumhur İttifakı mı?
Yazarlar // 25 Temmuz 2022 Pazartesi 07:38

İsmail BAŞARAN

Hangi ittifakın hangi ölçüde vatandaşı etkileyebileceğini hesaplamak zor gibi görülse de veya öyle iddia edilse de, Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sürekli kantarın topuzunu kendi yönünde tutmaya çalıştığını öne sürse de durum hiç de düşünüldüğü gibi değil.

Kısacası kantarın topuzu son günlerde Cumhur İttifakı değil de Millet İttifakı yönünde görünüyor veya hissediliyor.

AK Parti kurmayları böyle demek istemese de durum böyle. AK Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan Samsun’un Yakakent ilçesinde kendi kafasına göre halk oylaması yaptı. Esnafla dertleşme yerine esnafa selam vermekle yetindi. Oysa Sayın Karaaslan’ın esnafla dertleşmesi ve dertlerinin olup olmadığını sorması gerekiyordu.

Sayın Karaaslan dertleşip ne gibi sorunları olup olmadığını sorması gerekirdi. Her ne kadar esnaf bir sorunları olmadığını söyleyecek olsa da bunun gerçek olmadığını esnafın sorunlar yumağıyla boğuştuğunu Sayın Karaaslan da biliyordu mutlaka.

Samsun’da da tüm Türkiye’de olduğu gibi, Millet İttifakı’nın oylarının yükseldiğini Cumhur İttifakı’nın oylarının azaldığını Samsun’daki esnafın ve tüketicinin halinden ve mimiklerinden de anlamak mümkün.

CUMHUR İttifakı’nın yapması gereken tek konu son günlerde piyasaların ucuzlamasını sağlamak olmalıdır. Bunun için vatandaşın alım gücünün arttırılması da şarttır. Aksi halde sandık geldiğinde vatandaş kime oy vereceğini çok iyi biliyor. Kısaca sadece dinden ve imandan bahsedip piyasaları ucuzlatmadan oy almak ve istemek hayal olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanı en yakınlarındakileri sahaya salmalı ve halkın nabzını tutmalıdır, halkın nabzının tutulduğu ifadelerine inanmaması gerekmektedir.

YAKAKENT VE BALIK

Samsun’un Yakakent ilçesinde dün balık festivali vardı. Balık firması kafeslerden aldığı somon balıklarını vatandaşa pişirerek dağıttı. Vatandaş da afiyetle yedi haliyle.

Yağlı direk ve çeşitli etkinlikler yapıldı sahilde denizin içinde. Sahilden izleyenler de çoktu. Çevre kalabalıktı, insanlar etkinlikleri izlediler .

Vatandaş felekten bir gün çalarken akıllara salgın hastalığın gelmemesi ve bu yolda hiçbir önlemin alınmaması da gözden kaçmadı. Ya sağlık konusunda eksiklikler olur ve hastalık artarsa ne olacak, hesabı kim verecek?

GÜNÜN SÖZÜ

Don Kişot olmak için yola çıkan pek çok insan evine Sanco Panco olarak döndü.  (İspanyol Atasözü)