bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Davul Var, Zurna Yok
Yazarlar // 6 Mart 2018 Salı 21:55

İsmail BAŞARAN

Bu ülke ne günlere geldi, nasıl yönetiliyor anlayan beri gelsin. Ordu sınır ötesinde teröristlerle çatışıyor, şehitler veriyor, ordunun başında bulunması gereken Başkomutan Afrika’da davul çalıyor.

Yanlış okumadınız, evet davul çalıyor. “Biz çok büyük bir devletiz şehitler veririz ancak hayat devam eder umurumuzda olmaz” mı denilmek isteniyor anlayabilmiş değilim.

Belki de benim anlayış kıtlığımdan geliyor bu. Davul çalmak bir yana, davul çalan Başkomutan yanında kıymetli eşleri ile birlikte bir de gülüyorlar.

Acaba, Afrin’de mücadele veren kendi çocukları olsaydı bu kadar rahat olabilirler miydi?

Elbette olamazlardı, çünkü ateş düştüğü yeri yakıyor. O ateş, rapor alıp askere gönderilmeyen anne ve babaların ciğerini dağlamıyor çünkü.

Bu duruma Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, de tepki gösterdi. Akcagöz "Bölge, kaynayan cadı kazanı. Ortada, sadece AK Parti'nin savaşı yok. Savaşan, bu milletin ordusu, AK Parti'nin ordusu değil. Bundan sonra, en az kayıpla bu operasyonun bitmesini diliyoruz. Her şehit geldiğinde, milletçe yıkılıyor, kahroluyoruz" deyip bu davul çalma olayını eleştirdi.

Eleştiriyor da ne oluyor?

Atasözü’nde denildiği gibi:

Anlayana sivrisinek saz, anlamayana ise davul zurna az…

 

EMEKLİLİRE UMUT

Milyonlarca memur ve emeklinin gözü Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısına çevrildi.

Bayram ikramiyesi isteyen memurların ve emeklilerin heyecanla beklediği toplantı, bu ay yapılacak. Toplantıda bayram ikramiyesinin masaya yatırılması beklenirken, memurlar ve memur emeklileri için anlaşma sağlanırsa SSK ve Bağ- Kur emeklilerine de ikramiye yolu açılacak. 2 bin 62 lira bayram ikramiyesi, bu ay KPDK’ya taşınacak. Memurlar ve memur emeklileri için anlaşma sağlanırsa, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de ikramiye yolu açılacak.

Şimdi gözler hep bu ikramiyeye çevrilecek, şehitler büyük ölçüde unutturulacak.

Neden bu ikramiyeler geçen yıl verilmedi?

Seçim geliyor, oylar sandığa denilecek de ondan mı?

Aslında bu ikramiyelerin vatandaşın cebine ne kadar yansıyacağını düşünmek gerekir. Piyasalara gelen zamlar göz önünde bulundurulursa, vatandaşın çektiği geçim sıkıntısı göz önüne alınırsa bu ikramiye çoktaaannn vatandaşın cebinden çıkmış bile.

Yani sizin anlayacağınız emeklinin ağzına sürülecek bir parmak bal tatlı mı gelecek boğazını mı yakacak henüz belli değil.

Anlarsınız ya…