bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
'Ben' Diyenler Hep Kaybeder
Yazarlar // 3 Haziran 2022 Cuma 10:43

İsmail BAŞARAN

Bu tamamen doğru… Kim ki “ben” diye başlıyorsa cümleye, sonunda hep kaybeden o olmuştur. Sayın AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ı yıllardır izlerim ve son günlerdeki kadar saldırgan olduğuna hiç tanık olmamıştım.

AK Parti Genel Başkanı, hükümetiyle ilgili eleştirilere son zamanlardaki kadar Kendisiyle veya hükümetiyle ilgili eleştirilere hiç tahammülü olmadığını hep gösteriyor. Bunu da söylemleriyle yapıyor. Bu da şu sorunun zihinlere yerleşmesine yol açıyor: Acaba AK Parti dönemi bitiyor mu, Sayın Genel Başkan o nedenle mi bu kadar saldırgan oluyor.

Vatandaşa ve Devlet Görevlilerine “her ortamda”  bağırmaktan adeta zevk alır duruma geldiğini hareketleriyle ortaya koymaktan kaçınmayan AK Parti Genel Başkanı Erdoğan Başbakan acaba zamların yapılması sırasında da aynı şekilde zevk alıyor mu? Benzine, otogaza zam gelirken ne yapıyor merak ediyorum. Bu zamların haber olarak verilmesi sırasında medyaya da kızıyordur mutlaka. Bu kızgınlığın sonunda da bırakın TV ce Gazetelerde çıkan haberi sosyal medyadaki eleştirilere bile tahammül edilemiyor hükümet kanadından. Cezalar ve yaptırımlar Demokles’in kılıcı gibi kalkmış kimin kellesine dindirileceği de belli olmuyor.

Bu yazıyı yazarken bile zam geldi Türkiye’deki bazı ürünlere. Su, elektrik, doğalgaz, zamlandı. Haliyle çarşı pazara da yangın düştü. Vatandaş, elini cebine bile atamaz oldu, atanlar da “Cep delik cepken delik” diye birbirlerine dert yanmaya başladı. Vah ki vah…

İnsanların büyük bölümünün abone olmak için sıra bekledikleri doğalgaza yüzde 5 oranında zam gelmesi sırasında acaba ne yaptı yönetenler? Bu konuda karar alınmadan kendilerine soruluyor mu bilmem de iktidar milletvekilleri herhalde zam yapılması sırasında üzülüyordur. İşte tam da o sırada bir soru sorulunca “al ananı” diye başlıyorlar mı milletvekilleri şimdi.

Siyaset bu, zamlardan şikâyet eden vatandaşa al ananı da git diyenler oldu bu ülkede daha önce. Başbakan ya, başlar, başlar… “Al ananı” diye başladığı vatandaşa “oy istemek” için gideceği sırada da “getir ananı” deyiverirler sahaya çıkınca. Ardından da “Bizde değiştik” cümlesini kuruverir ve gülümserler yüzü asık vatandaşın gözlerine bakıp. Sonra da “değiştim” kelimesini kullanır, hareketi için.

Dönemin valilerinden Kamil Paşa, bir şikâyet üzerine Şair Eşref'i davet eder. Vali'nin toplantıda olduğunu ve biraz beklemesi gerektiğini söylerler. Eşref oturur ve toplantının konuşmalarını dinlemeye başlar. Bir ara Valinin, "O kadar incelemeyin,  millet eşektir, anlamaz dediğini duyar. Ve odacıdan bir kâğıt ister. Vali Bey'e verilmek üzere aşağıdaki dörtlüğü yazıp çıkar gider. Yazılan şöyledir:

Ehli mansıptan biri millete eşek dese, reddolunmaz sözü. Amma eşşoğlu can sıkar. Millete eşek diyen eşek herif bilmez mi ki, sadrazamlar da valilerde milletten çıkar. Unutulmaması gereken sandık gelirken vatandaşa gidecek olan milletvekili adaylarının siyasi parti genel başkanlarının vatandaşla hemhal olmalarıdır.

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR DEĞİŞTİRİYOR

Samsun Büyükşehir Belediyesi, kentin altyapı yatırımlarında kullanmak üzere bünyesine kattığı 45 kamyonu, törenle hizmete aldı. Teslim töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, satın aldıkları araçları ez az 20 yıl kullanacaklarını belirterek, hizmet maliyetini üçte bire indirip 7 kat verimlilik elde edeceklerini ifade etti.

Eski araçlar ne olacak? İlçelere mi kaydırılacak yoksa satılacak mı? 7 kat verimlilik olacak ha, bırakın milleti kandırmayı, hiçbir belediyede hizmetler yedi kat artmaz. Araç ve edevatlar değiştikçe de hizmetler değişmez, kimi kandırmaya çalışıyorsunuz siz? Biraz da vatandaşa gerçekleri söyleyin.

GÜNÜN SÖZÜ

Dostluk gündüz görünmez, o ateşböceği gibi yalnız geceleri parlar. (Petöfi)