bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
LPG’li araçlara otopark düzenlemesi
GÜNCEL // 27 Mart 2019 Çarşamba 11:28 // Güncelleme: 27 Mart 2019 Çarşamba 11:28

LPG’li araçların otoparklara girişiyle ilgili düzenleme beklentisi yaklaşık 5 milyon kullanıcıyı ve LPG sektörünü heyecanlandırdı.

LPG’li araçlara otopark düzenlemesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un AVM’lere, otellere ve kapalı otoparklara LPG’li araçların girmesine ilişkin yasal düzenleme yapılacağına dair açıklaması, LPG’li araç kullanıcıları, otopark işletmeleri, LPG donanım şirketleri ve oto gaz bayilerinde beklenti yarattı.

Müstakil Likit Petrol Gazcıları Kit Satıcıları ve Otogaz Bayileri Derneği sözcüsü Ahmet Yavaşçı, konuyla ilgili açıklamasında, “Avrupa’da LPG’li araçlar uzun yıllardır otoparklara serbestçe girebiliyorken Türkiye’de haksız bir yasak sürdürülüyordu. Sayın Bakanın bu yasağın kaldırılması yönündeki çalışmalarını destekliyoruz” dedi.

Türkiye karayollarında yaklaşık 5 milyon LPG’li araç seyrediyor. Ancak bu araçlar, kapalı otoparkların gerekli altyapıya sahip olmaması ve yasal mevzuatın engellemesi sebebiyle kapalı otoparklara giremiyor. Avrupa ülkelerinde ve diğer ülkelerde LPG’li araçlar için böyle bir kısıtlama bulunmuyor. Bu ülkelerde aracın LPG’li olduğunu belirten etiket taşıma zorunluluğu da yok. Türkiye, dünyada en çok LPG’li araç bulunan ve en yaygın LPG dolum istasyonu ağına sahip bir ülke olarak, halen otopark kısıtlaması ve etiket zorunluluğu uyguluyor.

Bakan Murat Kurum, TSE’nin kurallarına uyulması gerektiğini vurguladı ve İçişleri Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Yangın Yönetmeliği’nde düzenleme yapması gerektiğini kaydetti ve bu yöndeki çalışmanın Nisan ayında yapılacağını belirtti.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK), 2019 yılı Ocak ayı motorlu kara taşıtları istatistiklerine göre trafiğe kayıtlı 12 milyon 437 bin 250 adet otomobilin, 4 milyon 703 bin 163 adedi LPG kullanıyor.