bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Elektrikli otobüste imzalar atıldı
GÜNCEL // 16 Temmuz 2021 Cuma 02:09 // Güncelleme: 16 Temmuz 2021 Cuma 02:09
Elektrikli otobüste imzalar atıldı

Türkiye’de ilk kez ASELSAN ve Samsun Büyükşehir Belediyesi iş birliğinden Ultra Hızlı Şarj özellikli Elektrikli Otobüslerin kullanımına yönelik protokol imzalandı. İmza törenine katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Samsun’un bu yatırımla şehir içi toplu ulaşımda bir devri kapatıp yeni bir devri açtığını söyleyerek, “Vizyonel belediyeciliğin en güzel örneğini yaşıyoruz. Dünya’ya örnek bir çalışmaya imza atıldı” dedi.

ASELSAN ve TEMSA iş birliğiyle geliştirilen Türk otomotiv sanayisinin ilk yüzde yüz yerli elektrikli otobüsü Avenue EV, yola Samsun’dan çıktı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sanayi İş Birliği Projesi olarak gerçekleştirilen “Ultra Hızlı Şarj Özellikli Elektrikli Otobüs ve Şarj Sistemleri” sözleşmesi imza töreni bugün Ömer Halisdemir Salonu’nda düzenlendi. Samsun Büyükşehir Belediyesi ile ASELSAN arasında imzalanan törene Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AK Parti Samsun Milletvekilleri Fuat Köktaş, Orhan Kırcalı, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile protokol üyeleri katıldı.


15 DAKİKALIK ŞARJLA 80 KM
ASELSAN’ın yüksek bilgi birikimi ve teknolojisinin aktarıldığı elektrikli otobüsler sayesinde hem ülke ekonomisine ciddi katkı sağlanacak hem de Türkiye küresel pazarlarda bu alanda güçlü bir oyuncu olacak. Yerli olarak tasarlanan ve çevreci bir bakış açısıyla geliştirilen Avenue EV, fosil yakıt yerine sürdürülebilir bir enerji kaynağı olan elektrikle çalışıyor. Yeni nesil ultra hızlı şarj özelliğine ve lityum titanat batarya teknolojisine sahip otobüsler, 15 dakikada tam şarja ulaşabiliyor. Bu sayede 80 kilometre yol kat edebilen otobüs, duraklarda kısa süreli şarjlarla 24 saat kesintisiz hizmet sunabiliyor.


ŞEHİR İÇİ TRAFİĞİ NEFES ALACAK
Törende konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Bugün ömrümün en güzel günlerinden birini yaşıyorum. Samsun'da beklenti ne ise o projeleri hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile birlikte İlkadım ve Canik'te hızlı bir şekilde kentsel dönüşümü başlattık ve inşası devam ediyor. Hemen akabinde ulaşım master planı çalışmalarını başlattık. Ulaşım ana planımız onaylandı ve 3 başlık halinde toplandı. Ulaşım, otopark ve parklanma ile bisiklet ana planı onaylandı ve çalışmalarımızı bu doğrultuda yapıyoruz. Vatandaşlarımız Samsun gibi bir yerde sanayiden Atakum'a 1 saatten erken gidemiyor. Sürekli ve ciddi araç trafiği oluyor. Çok çalışma yaptık ve ASELSAN ile birlikte sözleşme yaparak işe koyulduk. Yüzde 52 civarında ana trafiğimizi rahatlatacak. Akabinde Ulaştırma Bakanlığımızın yapacağı Batı Çevre Yolu ve diğer yatırımlar ile birlikte ciddi anlamda trafik rahatlayacak. Gülsan'ı da taşıdığımızda şehir içi trafiği nefes alacak" dedi.