bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Murzioğlu: Hollanda'yı şiddetle kınıyorum
EKONOMİ // 13 Mart 2017 Pazartesi 13:46 // Güncelleme: 13 Mart 2017 Pazartesi 13:46

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Hollanda’nın diplomatik kurallar, demokratik teamüller ve ahlaki normlarla tamamen çelişen, demokrasi ve insan haklarını hiçe sayan çirkin, seviyesiz ve antidemokratik tutumunu şiddetle kınıyorum” dedi.

Murzioğlu: Hollanda'yı şiddetle kınıyorum
Başkan Salih Zeki Murzioğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağının iniş izninin iptal edilmesi ve ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın bulunduğu aracın durdurulmasıyla ilgili Hollanda hükümetinin tutumuna sert tepki gösterdi. Hollanda hükümetinin Türk siyasetçilerine karşı ortaya koyduğu uygulamanın kabul edilir bir tarafı olmadığını belirten Murzioğlu, ”Hollanda makamlarının nezaketsiz açıklamaları kısa zamanda yasaklama ve kısıtlamaları, en sonunda ise şiddete dönüşmüştür. Demokrasi ve özgürlüklere bağlılığını her vesileyle vurgulayan Hollanda makamlarının bu tavırları, Hollanda’daki Türk toplumunun demokratik haklarına ve onuruna yönelik açık bir tacizdir. Avrupa Konseyi Üyesi, NATO üyesi ve AB aday ülke olan Türkiye’nin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağına iniş izni verilmemesi ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın bulunduğu aracın durdurularak, toprağımız sayılan elçilik binamıza girişinin engellenmesinin hiçbir şekilde izahı yoktur” ifadelerini kullandı.



“Hollanda Türkiye’den özür dilemelidir”

Diplomatik teamüllere, etik ve ahlaki değerlere aykırı davranış sergileyen Hollanda hükümetinin, bir an önce takındığı tavırdan vazgeçmesi gerektiğine vurgu yapan Murzioğlu, “Hollanda’nın diplomatik kurallar, demokratik teamüller ve ahlaki normlarla tamamen çelişen, demokrasi ve insan haklarını hiçe sayan çirkin, seviyesiz ve antidemokratik tutumunu şiddetle kınıyorum. AB üyesi Hollanda’nın antidemoktatik bir tavırla sergilediği bu davranışlara anlam vermek mümkün değildir. Hollanda hükümeti demokrasi ve uluslararası hukuk çerçevesinde karşılığı olmayan yanlıştan geri dönmeli ve Türkiye Cumhuriyeti’nden özür dilemelidir” diye konuştu.