bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Ünye'de 'S Plaka' dönemi başlıyor
BÖLGE // 14 Eylül 2018 Cuma 09:39 // Güncelleme: 14 Eylül 2018 Cuma 09:39

Ünye'de yeni eğitim-öğretim döneminde öğrenci servislerinde 'S Plaka' zorunluluğu geldiğini söyleyen Şoförler Odası Başkanı Şimşek, araç içinde bulunması gereken malzemeleri de hatırlattı

Ünye'de 'S Plaka' dönemi başlıyor

Ordu'nun Ünye İlçesi'nde özel okul ve personel taşımacılığında 'S Plaka' uygulamasında yer almayan araçların bu yıl taşımacılık yapamayacağı bildirildi.

Ünye Şoförler Odası Başkanı Bekir Şimşek, "Bu yıl itibari ile özel okul servisçiliği 'S Plaka' ile yapılıyor.  'S Plakası' olmayanlar servisçilik yapamayacaklar. Ünye'de 169 adet 'S Plaka' verildi. 169 araç personel ve okul taşımacılığı yapmaya hazır vaziyete. 0-12 yaş araçlar hem okul hem personel taşımacılığı yapacaklar. 12-20 yaş arası araçlar sadece personel taşımacılığı yapabilecekler. 20 yaş üzeri araçlar taşımacılık yapamayacaklar" dedi.


ARAÇ İÇİNDE NELER OLMALI?


Öğrenci ve personel güvenliği açısından araç içerisinde bulunması gerekenleri söyleyen Şoförler Odası Başkanı Şimşek, "Aracın içinde kaç yolcu olduğuna dair levha, araba arkasında okul taşıtı yazılı levha, Fren ile yanan dur levhası,  yangın söndürücü gibi şeyler. Geçen sene talebe çeken arkadaşlarımız ne ile çalıştılar ise aynı şekilde çalışmalarını istiyoruz. İlkokullarda ve kreşe giden çocuklar için hostes şart, lise ve ortaokullarda hostese gerek duyulmuyor" şeklinde konuştu.