bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Samsunspor ıçin Vicdanlara Seslenmek
Yazarlar // 1 Şubat 2014 Cumartesi 00:00

Ragıp GÖKER

Kendisiyle konuşmadım ama Mazhar Başoğlu’nun da alacağı var Samsunspor’dan. Allah’ı var bugüne kadar ‘Gık’ bile demedi kendisi. ‘’Paranın yüzü sıcaktır’’ demişler. Tanıdığım Mazhar Başoğlu, diğer başkanlar gibi‘’Helali hoş olsun da’’ deyebilir. Ama bir örnek lazım. Bir rol model yani. ‘’Bir çuval incir berbat oldu" ve buna sebep olanlardan birisi de "acaba ben olabilir miyim?’’ diye kendisine de soracak bir rol modeli. Ama kulüpten alacağı bulunan eski başkan ve yöneticilerin önündeki örnekler nedeniyle her biri paralarını son kuruşuna kadar isteseler haklarıdır diye düşünürüm. Çarşamba günü Hedef Halk’ın Spor Sayfasında manşet olan o haber ve fotoğrafı görünce şunu düşündüm bir an için. Birkaç örnek var aslında ama ‘’Bu Rol Model, pekala Kazım Yılmaz olabilir’’ dedim kendi kendime. Kazım Yılmaz başarılı bir İşadamıdır. Onlarca insan çalıştırıyor yanında. Allah’tan kolaylık dilerim kendisine. İşadamı olması nedeniyle kendisi de çok iyi biliyor olmalı ki, ticarette kar etmek kadar zarar etmekte mukadderdir. Kazım Bey ticarette gösterdiği başarıyı maalesef Samsunspor Başkanı olarak gösterememiştir. Allah’ı var, göreve geldiğinde. ‘’Bu işi bilmiyorum’’ deme cesaretini de göstermiştir Ve fakat Keşke bunu hiç söylemeseydi.

GELİŞİ UMUTTU,GİDİŞİ FELAKETİMİZ OLDU
Kazım Yılmaz’ın gerçekten bu işi bilmediğini anlayan bizim kulübün iş bilmezleri de kendisine hesapsız harcamalar yaptırmışlardır. Samsunspor kulübü bu nedenden dolayı da tarihinin büyük ekonomik bunalımına sürüklenmiştir. Kazım Yılmaz, Samsunspor için çok para harcarkende bu durumu eleştirenlerden biri olduğum için, şimdi rahat rahat konuşma hakkını da kendimde buluyorum. Kazım Yılmaz’ın hesapsız harcamalarla kurduğu takım küme düşünce dağılmış, Kazım Bey yeni bir takım kurup yeniden Süper Lig’e çıkarmak yerine bırakıp gitmeyi seçmiştir. Giderken de 14 milyon lira dolayında alacağı olduğunu beyan ederek kulübümüzün gelirlerine temlik koymayı seçmiştir. Bunlar kamuoyu tarafından bilinen gerçekler. Bilinmeyen tarafını da dün akşam kendisini aradığım Başkan Emin Kar anlattı. Başkanlık dönemi başarısızlıkla geçen Kazım Bey, alacaklarını tahsil etmeyi düşünürken ticari maharetini göstermiş maşallah. Kulübün kasasına Türk lirası olarak giren para Kazım Yılmaz’a döviz cinsinden ödenmeye başlanmış. Kazım Beye olan borcumuz bu nedenle her geçen gün katlanarak büyüyor.

ESKİ FUTBOLCULARA 9 MİLYON ÖDENECEK
Başkan Emin Karın söylediğine göre,Kazım Bey, lütfederek temlikten aldığı paralardan bir kısmını kulübe geri ödemiş. Yine Emin Kar'ın belirttiğine göre Kazım Yılmaz'dan gelen para sadece 200 bin lira dolayındaymış. Bu sezon başlarken federasyonun ilk taksit olarak verdiği ayak pastı parası olan 425 bin lirayı bile alamadıklarını söylüyor Başkan Kar. Her neyse asıl mevzuumuza dönelim. Bahia’nın kulüpten 1milyon 200 bin dolar alacağı nedeniyle takımımız puan silinme tehlikesi ile karşı karşıya kalmış durumda. Başkan Emin Kar’a sordum ‘’Durum nedir?’’ diye. ‘’Zor durumdayız’’ dedi Başkan ve devam etti. ‘’Bana kulüp teslim edilirken Bahia’nın alacağı 195 bin Avro olarak beyan edilmişti. Ancak, daha sonra 3 yıllık anlaşma yapıldığı anlaşıldı. Bir kısmını düşürmemize rağmen borcumuzun 1 milyon 200 bin Avro olduğu kesinleşti’’ dedi. Pal Lazar ve Michael Fink ve hatta 2001 yılından Ben Ofosu gibi şimdi adını bile hatırlamakta zorlandığımız yabancı oyunculara 2 milyon 684 bin Avro dolayında ödenmesi gereken borcumuzun olduğunu söylüyor Başkan Kar. Ayrıca o dönem forma giyen ancak, küme düşünce takımı terk eden yerli oyunculara da 2 milyon 294 bin lira borcumuzun bulunduğunu belirtiyor Başkan. Yani dostlar döviz cinsinden borçlarımızla birlikte acil olarak 11 milyon 274 bin lira sadece eski oyunculara ödenmesi gerekiyor. Başkan Emin Kar bir yandan bu sıkıntıları çözmeye çalışırken, bir yandan taksitlendirilmiş vergi, SGK borcu gibi ödemeleri de yapıyor. Hal böyle olunca teknik heyet ve takımın oyuncularına ödeme sırasında da aksama yaşanıyor. Bütün bu olumsuzluklara rağmen PTT 1. Lig’inden Süper Lig’e yükselme mücadelesi veren takımımızın teknik ekip ve oyuncularına bu özverileri nedeniyle teşekkürlerimizi göndermeyi de bir borç bilirim kendimde.

HEYKELİNİ DİKERİZ
Başkan Emin Kar mesaisinin büyük bir bölümünü borçları ödeyebilmek için para aramakla geçiriyor. ‘’Bir çıkış yolu görüyor musun?’’ diye sordum Başkana. ‘’Bu zamana kadar sustum ama artık susmayacağım’’ dedi ve ‘’Samsunspor’a zarar verenler bunun bedelini ödemelidir’’ diye devam etti Emin Kar. Saut Kılıç’ın bugün için kulübe geleceğini de söyleyen Başkan herkesin özveride bulunması gerektiğinin altını çiziyor. Başkan Kar, bu şehirde kulübe yardımda bulunmak isteyenlerin, paranın Kazım Yılmaz’a gideceği endişesiyle yardım etmekten çekindiklerini de sözlerine ekliyor. Bizde vicdanlara seslenirken bunu söylemeye çalışıyoruz. Ben kendi payıma düşeni söylemek isterim. Kimsenin parasının kahyası rolüne soyunamam bu nedenle Kazım Yılmaz’a ‘’Alacağından vazgeç’’ çağrısında bulunamam. Ama şunu söylerim: Ben Ragıp Göker, bütün bunlara rağmen Kazım Yılmaz bunu yaparsa Samsunspor Kulübünün girişine koca bir Kazım Yılmaz heykeli dikilmesi için bir kampanya başlatatacağıma dair söz veririm. Kendisiyle konuşmadım ama Mazhar Başoğlu’nun da alacağı var Samsunspor’dan. Allah’ı var bugüne kadar ‘Gık’ bile demedi kendisi. ‘’Paranın yüzü sıcaktır’’ demişler. Tanıdığım Mazhar Başoğlu, diğer başkanlar gibi‘’Helali hoş olsun da’’ deyebilir. Ama bir örnek lazım. Bir rol model yani. ‘’Bir çuval incir berbat oldu" ve buna sebep olanlardan birisi de "acaba ben olabilir miyim?’’ diye kendisine de soracak bir rol modeli. Ama kulüpten alacağı bulunan eski başkan ve yöneticilerin önündeki örnekler nedeniyle her biri paralarını son kuruşuna kadar isteseler haklarıdır diye düşünürüm. Çarşamba günü Hedef Halk’ın Spor Sayfasında manşet olan o haber ve fotoğrafı görünce şunu düşündüm bir an için. Birkaç örnek var aslında ama ‘’Bu Rol Model, pekala Kazım Yılmaz olabilir’’ dedim kendi kendime. Kazım Yılmaz başarılı bir İşadamıdır. Onlarca insan çalıştırıyor yanında. Allah’tan kolaylık dilerim kendisine. İşadamı olması nedeniyle kendisi de çok iyi biliyor olmalı ki, ticarette kar etmek kadar zarar etmekte mukadderdir. Kazım Bey ticarette gösterdiği başarıyı maalesef Samsunspor Başkanı olarak gösterememiştir. Allah’ı var, göreve geldiğinde. ‘’Bu işi bilmiyorum’’ deme cesaretini de göstermiştir Ve fakat Keşke bunu hiç söylemeseydi.
GELİŞİ UMUTTU,GİDİŞİ FELAKETİMİZ OLDU Kazım Yılmaz’ın gerçekten bu işi bilmediğini anlayan bizim kulübün iş bilmezleri de kendisine hesapsız harcamalar yaptırmışlardır. Samsunspor kulübü bu nedenden dolayı da tarihinin büyük ekonomik bunalımına sürüklenmiştir. Kazım Yılmaz, Samsunspor için çok para harcarkende bu durumu eleştirenlerden biri olduğum için, şimdi rahat rahat konuşma hakkını da kendimde buluyorum. Kazım Yılmaz’ın hesapsız harcamalarla kurduğu takım küme düşünce dağılmış, Kazım Bey yeni bir takım kurup yeniden Süper Lig’e çıkarmak yerine bırakıp gitmeyi seçmiştir. Giderken de 14 milyon lira dolayında alacağı olduğunu beyan ederek kulübümüzün gelirlerine temlik koymayı seçmiştir. Bunlar kamuoyu tarafından bilinen gerçekler. Bilinmeyen tarafını da dün akşam kendisini aradığım Başkan Emin Kar anlattı. Başkanlık dönemi başarısızlıkla geçen Kazım Bey, alacaklarını tahsil etmeyi düşünürken ticari maharetini göstermiş maşallah. Kulübün kasasına Türk lirası olarak giren para Kazım Yılmaz’a döviz cinsinden ödenmeye başlanmış. Kazım Beye olan borcumuz bu nedenle her geçen gün katlanarak büyüyor. ESKİ FUTBOLCULARA 9 MİLYON ÖDENECEK Başkan Emin Karın söylediğine göre,Kazım Bey, lütfederek temlikten aldığı paralardan bir kısmını kulübe geri ödemiş. Yine Emin Kar'ın belirttiğine göre Kazım Yılmaz'dan gelen para sadece 200 bin lira dolayındaymış. Bu sezon başlarken federasyonun ilk taksit olarak verdiği ayak pastı parası olan 425 bin lirayı bile alamadıklarını söylüyor Başkan Kar. Her neyse asıl mevzuumuza dönelim. Bahia’nın kulüpten 1milyon 200 bin dolar alacağı nedeniyle takımımız puan silinme tehlikesi ile karşı karşıya kalmış durumda. Başkan Emin Kar’a sordum ‘’Durum nedir?’’ diye. ‘’Zor durumdayız’’ dedi Başkan ve devam etti. ‘’Bana kulüp teslim edilirken Bahia’nın alacağı 195 bin Avro olarak beyan edilmişti. Ancak, daha sonra 3 yıllık anlaşma yapıldığı anlaşıldı. Bir kısmını düşürmemize rağmen borcumuzun 1 milyon 200 bin Avro olduğu kesinleşti’’ dedi. Pal Lazar ve Michael Fink ve hatta 2001 yılından Ben Ofosu gibi şimdi adını bile hatırlamakta zorlandığımız yabancı oyunculara 2 milyon 684 bin Avro dolayında ödenmesi gereken borcumuzun olduğunu söylüyor Başkan Kar. Ayrıca o dönem forma giyen ancak, küme düşünce takımı terk eden yerli oyunculara da 2 milyon 294 bin lira borcumuzun bulunduğunu belirtiyor Başkan. Yani dostlar döviz cinsinden borçlarımızla birlikte acil olarak 11 milyon 274 bin lira sadece eski oyunculara ödenmesi gerekiyor. Başkan Emin Kar bir yandan bu sıkıntıları çözmeye çalışırken, bir yandan taksitlendirilmiş vergi, SGK borcu gibi ödemeleri de yapıyor. Hal böyle olunca teknik heyet ve takımın oyuncularına ödeme sırasında da aksama yaşanıyor. Bütün bu olumsuzluklara rağmen PTT 1. Lig’inden Süper Lig’e yükselme mücadelesi veren takımımızın teknik ekip ve oyuncularına bu özverileri nedeniyle teşekkürlerimizi göndermeyi de bir borç bilirim kendimde.

HEYKELİNİ DİKERİZ
Başkan Emin Kar mesaisinin büyük bir bölümünü borçları ödeyebilmek için para aramakla geçiriyor. ‘’Bir çıkış yolu görüyor musun?’’ diye sordum Başkana. ‘’Bu zamana kadar sustum ama artık susmayacağım’’ dedi ve ‘’Samsunspor’a zarar verenler bunun bedelini ödemelidir’’ diye devam etti Emin Kar. Saut Kılıç’ın bugün için kulübe geleceğini de söyleyen Başkan herkesin özveride bulunması gerektiğinin altını çiziyor. Başkan Kar, bu şehirde kulübe yardımda bulunmak isteyenlerin, paranın Kazım Yılmaz’a gideceği endişesiyle yardım etmekten çekindiklerini de sözlerine ekliyor. Bizde vicdanlara seslenirken bunu söylemeye çalışıyoruz. Ben kendi payıma düşeni söylemek isterim. Kimsenin parasının kahyası rolüne soyunamam bu nedenle Kazım Yılmaz’a ‘’Alacağından vazgeç’’ çağrısında bulunamam. Ama şunu söylerim: Ben Ragıp Göker, bütün bunlara rağmen Kazım Yılmaz bunu yaparsa Samsunspor Kulübünün girişine koca bir Kazım Yılmaz heykeli dikilmesi için bir kampanya başlatatacağıma dair söz veririm.