limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
MEB'in Yemek İptali
Yazarlar // 30 Eylül 2023 Cumartesi 08:08

Ragıp GÖKER

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yoksul ailelerin çocuklarının beslenme ihtiyacını karşılamak amacıyla okullarda ücretsiz yememek veriliyordu

Ki;

Bakanlık tarafından bu yılın başında yapılan açıklamada, uygulamadan yaralanan öğrenci sayısının bir milyon 800 bin dolayında olacağı duyurulmuştu.

Ve fakat.

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara tarafından, Bakan’ın cevaplaması için verdiği soru önergesiyle meclise getirdiği konu sonrasında, uygulamanın iptal edildiği öğrenildi.

Sosyal devlet, bu ülkenin çocuklarının yetiştirilmesiyle yükümlüdür.

Çocukların ve gençlerin geleceğe hazırlanması için iyi eğitim almaları şarttır.

Devlet bu eğitimi vermek zorunadır.

Beslenmeleriyle ilgilenmek de devletin görevlerinden birdir.

Kaç liradır ki bir öğrencinin yemeği.

Ki;

Milletvekillerine 45 liradan verilen kuzu şiş ve 15 liradan verilen tatlılardan yemelerini beklemiyoruz öğrencilerin.

Yemek firmalarınca dört çeşit yemekten oluşan tabldot için 80--100 lira gibi bir fiyat istendiği biliniyorken,  bu ülke 1.8 milyon öğrenciye bir öğün yemek vermeyecek durumda olamaz.

Ekonomik koşullar ne olursa olsun.

Milli Eğitim bakanlığı bu uygulamadan vazgeçemez.

Geçmemelidir.

Ki;

Geçiş garantili, oto yolar, köprüler ve tünellerde müteahhitlere ödenen paraların hala döviz cinsinden sürdürüldüğü ülkemizde '' Çocuklar beslenmese de oldur'' diyemeyiz.

Dememeliyiz.

Birkaç gün öne bir televizyon programında konuşan bir milletvekili, Avrasya tünelinden araç geçiş garantisi için ödenen bedelin 4 dolardan, 4.6 dolara çıkarıldığını ve müteahhide ödenecek farkın 399 milyon 221 bin dolar olacağını, farkın bugünkü kurla 10 milyar 875 milyon liraya ulaşacağını iddia ediyordu.

Bu ödemenin sadece Avrasya Tünelini yapan müteahhide yapılacağı varsayımından hareket edecek olursak, bir çok hava alanı ile köprü ve oto yollar ile yap-işlet- devret metoduyla yaptırılan onlarca tesisi yapanlara ödenen bedelleri düşündüğünde ise öğrencilerin belenmesine harcanacak paranın devede kulak kaldığını söyleyebiliriz.

Milli Eğitim Bakanlığı bu uygulamadan neden vazgeçti bilemem ama nereden bakarsan bak, kararın kabul edilebilir ve anlaşılır bir tarafı yoktur.