limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
İstanbul'da Da Bir Samsun Var!
Yazarlar // 18 Ocak 2014 Cumartesi 00:00

Ragıp GÖKER

Sezgin Gümüş aradı önceki gün, "Abi, İstanbul'da mısın" diye.

Pazartesi günü döneceğimi, bu nedenle hala İstanbul'da olduğumu söyleyince beni ve karımı alıp evine getirdi. Eşi Özge Hanım bizi güler yüzüyle karşıladı. Birlikte bir akşam yemeği yedik Sezgin Gümüş'ün sıcak yuvasında.

Samsun'a ve Samsunlulara tutku derecesinde bağıIdır Sezgin Gümüş.

Yemek yerken telefonu susmadı hiç, hatta arabasıyla evine giderken de sürekli telefonla konuştu. Arayanların tamamı Samsunlulardı.

15 yıla yakın bir sürdeir tanırım ben Sezgin Gümüş'ü. Siyaseten farklı düşündüğümüz bir çok konu var ama ortak noktamız var o da memleket ve millet meseleleridir.

Kendisini çok çok iyi yetiştirmiş birisi olduğunu zaten bilirdim Sezgin Kardeşimin ama bu sürede işini de geliştirmiş. Allah nazardan korusun, işini binlerce kişiyi yanında çalıştırır hale getirmiş. Kardeşimle gurur duydum, Samsunlular olarak bu durumla sizde gurur duyun isterim, bu bilgiyi onun için paylaştım sizinle.

Sezgin kardeşim bu günlerde işlerini bir anlamda ihmal etmiş durumda aslında, bir tek uğraşı var şimdi, o da siyaset. Mesaisinin büyük bir bölümünü Samsunluların İstanbul siyasetinde önemli rol oynamalarını sağlamak için harcıyor. Büyük bir uğraşı da Lokman Kondakçı'yı Beşiktaş'a Belediye Başkan adayı yapabilmek.

İstanbul'daki Samsun derneklerini toplayarak Kondakçı'ya destek verme sözü almış, yetinmemiş, Trabzon, Giresun, Ordu , Rize ve Kastamonu derneklerinden de Kondakçı için destek istemiş. Söz almakla da kalmamış bunu, dernek yöneticilerinin yazılı olarak tahahhüt etmelerini sağlamış.

Çok iyi yetişmiş bir Ülkücüdür Sezgin Gümüş, bu güne kadar daima MHP'ye oy vermiş, "Benim evimde MHP dışında bir partiyi konuşmak bile çok tehlikelidir" diyor bu hassasiyetini anlatmak için ki, zaten ben bunu bilirim.

"Bu defa İstanbul'da  CHP'li üyelerin seçilmesi için çalışacağım" diyor. Sadece MHPlileri değil,  daha önce Ak Parti'ye oy vermiş olanları ve hatta CHP' lileri bile örgütleyerek bir ve birlik olmaya davet ediyor.

Onu izlerken, "Neden bende bu kadar heyecan yok" diye de hayıflanıyorum.

Sahi İstanbul'un kalbi sayılan Beşiktaş'ta Samsunlu bir başkan neden olmasın. Bayrampaşa'da Murat İmza ve diğer ilçelerin meclislerinde Samsunlular.

Heyecan verici bir durum.

Belki Sezgin gibi bir enerjimiz yok bizim.

Olamaz da.

İstanbul'daki hemşeri dernekleri arasında beşinci sıradaymış Samsunlular. Diğer Karadenizlileri düşününce  büyük bir siyasal güç ortaya çıkıyor aslında. Sezgin ve arkadaşları Karadenizli birlikteliğini oluşturmaya çalışıyorlar. Beylikdüzü'ne Trabzon orjinli bir adayın CHP'den aday yapılmasına bir MHP'li olarak Sezgin'in nasıl sevindiğinie tanıklık edince Karadenizli birlikteliğinin oluşabileceğine dair umutlarım kuvvetlenmişken "Neden olmasın" demek geliyor içimden.

Sezgin Gümüş kadar olmasa da şehir olarak o heyecanı biraz bizde duyabilirsek, Lokman Kondakçı Beşiktaş'ın Samsunlu Başkanı olacaktır.

Yeterki inanın.