bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Akşener Siyaseten Hayal Kırıklığım
Yazarlar // 30 Nisan 2024 Salı 13:00

Ragıp GÖKER

Bir yıl sonra yapılacak olağan kongrede ''Adayım'' der ve yeniden partinin başına geçer mi bilmem ama İYİ Parti'de Meral Akşener dönemi şimdilik sona ermiş gibi duruyor.
Oysa ne umutlarla kurmuştu İYİ Parti'yi.
İYİ Parti, sadece Meral Akşener'in geleceğe dair umudu değildi.
Geçmişte merkez sağ partiler olan DP ve Anap'a oy vermiş seçmen için de, merkez sağı toparlayacak bir parti olarak görülüyordu İYİ Parti ve dolayısıyla Akşener.
Meral Akşener, İYİ Parti'nin kuruluş aşamasında Samsun'a gelmiş, Ramada Otel'de bir konuşma yapmıştı.
Ki;
Akşener'i, MHP'den kopanların yanı sıra geçmişte merkez sağ partilere oy verenler ve dahi aralarında CHP milletvekilleri Hayati Tekin ile Kemal Zeybek'in de olduğu CHP'liler merakla dinlemişlerdi.
Aradan yedi yıl geçmiş.
Dün gibi hatırlarım.
Akşener, konuşmasını yapmak için kürsüye çağırılırken, ''Meral Abla'' diye anons edilmişti.
''Evimizin bir ferdi gibi konuşuyor.  Abla gibi yani'' gibi notlar tutmuş ve 31 Mart 2017 tarihindeki o ziyareti değerlendirdiğim yazıda bu notlara da yer vermiştim.
Yazıma ''Meral Abla aşısı tuttu'' şeklinde bir notu da eklemişim ayrıca.
Toplantıdan çıkıp, gazeteye gelirken, Bankalar caddesinde kendisine rastladığım Mustafa Mercan, ''Umarım merkez sağı toplayabilir'' demişti
Mustafa Mercan'ı şimdiki kuşağın insanları tanımayabilir ama Mercan, 70'li yılların ilk yarısında Adalet Partisi (AP) gençlik kollarından itibaren AP ve DYP'de siyaset yapmıştı. Mercan, Rahmetli Süleyman Demirel'e de çok yakın olacak kadar siyasi geçmişe sahip bir hemşehrimizdir.
Mustafa Mercan'ı o gün çok heyecanlı görmüştüm.
Ki;
Geçmişte merkez sağ partilere oy veren birçok hemşehrimizden Mustafa Mercan'ın ''Umarım merkez sağı toparlar'' şeklindeki umutlu söylemlerini işitmiştim.
Olmadı.
3 Mart sendromu, bir çuval inciri berbat etti.
''Bir insanın, özellikle bir siyasetçinin hırsı, aklının önüne geçmemeli'' derdi Rahmetli Mehmet Çebi.
Siyaset çözüm üretme merkezidir çünkü.
Sorunlara soğukkanlılıkla yaklaşmalıdır siyaset insanı.
Mustafa Mercan ve onun gibi merkez sağı toparlayacak siyasetçi olarak gördükleri Akşener için şimdi ne düşünüyorlar bilmiyorum ama bendeki hayal kırıklığının tarifi yok sanırım.
Köşe komşum Mehmet Aksoy ve şu sıralar Ankara'da yaşayan hemşehrim Mehmet Cengiz'in dediği gibi özellikle Kılıçdaroğlu'nun aday olarak açıklandığı altılı masada kendisine haksızlık yapıldığını da düşünebilir Akşener.
Öfkelenmekte haklı da olabilir.
Ve fakat.
Öfkesini dile getirirken kullandığı dil, soruna çözüm üretmekten daha çok, sorunu büyütmeye yaramıştı.
Bunun sonucunda yüzde 17'ler seviyesinde bir oy oranına ulaşacağı beklenirken genel seçimde ve son yerel seçimde gerileyen oylar,  İYİ Parti'nin, Akşener'in öfke seline kurban gittiğini anlatan en önemli veridir.
Akşener Cumartesi günü yapılan kongrede partisine veda etti.
İhtiyatlı davranalım ve ''Şimdilik'' diyelim biz yine de.
İYİ Parti seçimini yaptı ve Musavat Dervişoğlu'nu tercih etti.
Bu kararın ülke siyasetine ve İYİ Parti'ye hayırlı olmasını dileyelim ve bu vesileyle Musavat Dervişoğlu'ndan beklentilerimizi dile getirelim.
Dervişoğlu, bir karar vermeli.
İYİ Parti'yi merkez sağ siyasetinde mi konumlandıracak, yoksa ülkücü geçmişine dayalı olarak MHP benzeri bir parti mi yapacak.
Dervişoğlu, siyasi geçmişinin etkisiyle İYİ Parti'de milliyetçi söylemler üzerinde bir siyaset bina etmeye çalışırsa, seçmeni İYİ Parti ve MHP arasında tercihe zorlayacaktır.
Ki;
Seçmen, milliyetçi cenahın köklü temsilcisi MHP ortadayken, ''Aslı burada duruyor, replikasına ne gerek var'' gibi bir düşünceye kapılarak İYİ Parti'yi tercih etmekte zorlanacaktır.
Dervişoğlu, İYİ Parti'yi merkeze yaklaştırmalıdır.
Delegelerin, kendisini Koray Aydın'a tercih  etmelerinin nedeni de bence budur diye düşünüyorum.
Bir Samsunlu olarak Dervişoğlu'nun, Samsun için tercihini de merak ediyorum.
GİK listesindeki tercihi üzerinden partisinin Samsun siyasetini şekillendirecekse, İYİ'leri Samsun’da yine hüsran bekliyor demektir.
Genel başkanlar, ekibini kurarken kongre tercihlerine bakarlar elbette ancak, kongrede Koray Aydın'dan yana tavır aldı diye Erhan Usta'nın üstü çizilirse, Samsun seçmeni buna reaksiyon verecektir.
Erhan Usta, İYİ Parti'nin Samsun siyasetinde önemli figürlerinden biridir.
Kolay çizik atılacak siyasetçi gibi görülmemeli yani.
Dervişoğlu da, Usta'yı partisinin ekonomi kurmaylarından biri olarak değerlendirmelidir.
Zaman her şeyin ilacıdır.
Dervişoğlu, İYİ Parti'yi nereye taşıyacak, bekleyip göreceğiz.