limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
AK Parti CHP'li Tekin'in ensesinde
Yazarlar // 4 Temmuz 2013 Perşembe 13:19

Ragıp GÖKER

Samsun’ un doğu yakasındaki ilçelerde en zorlu seçimin Tekkeköy’ de geçeceği anlaşılıyor.
CHP'li Belediye Başkanı Hayati Tekin, seçime 9.5 ay kala halen bir adım önde gibi görünse de AK Parti bu kez 'Tekkeköy'ü istiyor ve İl Başkanı Fuat Köktaş, "Tekkeköy olmazsa olmazımız" diye ısrar ediyor.
Tekkeköy'de, AK Parti'nin, Başkan Tekin'e adaylık teklifi ettiği dilden dile dolaşsa da, AK Parti'nin B Planı da oldukça farklı..
Geçen seçim aday olan Hasan Togar yeniden aday gösterilirse, Tekin'i zorlayacak gibi görülüyor ancak, AK Parti'nin taktiği olduça farklı..
Bir çok isim var ortada AK Parti'den. Hatta Başbakan'ın Akil adamları gibi bir gurup oluşturulmuş ve 'AK Parti'nin tüm aday adaylarını masaya yatırıp tek aday üzerinde karar vermeye çalışıyorlar..

AK PARTİ'DE ADAY BOLLUĞU
Geçtiğimiz hafta da böyle bir toplantı yapıldı. Hasan Togar, Aydın Çift, Halil İnci, Yuksel Öğüten’in yanı sıra İl Özel İdare'de daire başkanı olan Adem Kızılkaya'nın isimleri tartışıldı. Yani aday adaylığında Ak Parti’de bolluk yaşanıyor. Hasan Togar' isteyen de var, Yuksel Öğüten’ i de. Halil İnci’ nin aday olabileceği de konuşuluyor, Aydın Çift'in, Adem Kızılkaya'nın da. Mustafa Candal'ı da unutmayalım.

CHP TEKİN, MHP BELLİ DEĞİL
Tekkeköy’ de MHP henüz sahaya inmiş değil. CHP aday belirlemede en rahat parti. Hayati Tekin CHP’ nin bankosu. Tekkeköy ’ de AK Parti kimi aday yapacak. Merak edilen soru bu.
Mustafa Erdoğan mesela Ak parti’den kim çıkarsa çıksın ona oy vereceğini söylüyor.
Süleyman Bayraktar, ‘’Belediye ne hizmet yapmış ki memnun olacağım’’ diyor ve CHP başka bir aday çıkarırsa ona oy vereceğini söylüyor.
Mustafa Kır, belediye Hizmetlerinden memnun olmadığını. Tekkeköy’ de de Büyükşehirde de Ak Parti’ nin çıkaracağı adayı destekleyeceğini söyledi.
Osman Tuna: Memnun değilim. Geçen seçimde Hayati tekin’e oy verdim. Şimdi vermeyeceğim. Ak Parti’ nin çıkaracağı adayı destekleyeceğim. Büyükşehir’de kararsızım.
Süleyman Şahin: Tekkeköy’de de Büyükşehirde de CHP adaylarına oy vereceğim.
Mustafa Bayraktar: Belediye hizmetlerinden de başkan’dan da memnun değilim. Büyükşehirde de Tekkeköy’de de Ak parti adayına oy vereceğim.
Abdullah Yılmaz: başkan’dan da hizmetlerinden de memnunum. Hayati Tekin’e oy vereceğim.
Mustafa Yavuz: Ben CHP’liyim CHP’ nin adaylarına oy veririm.
Mümin Taberu: Memnun değilim, Hiçbir hizmetini göremedim.
Metin Demirel: Ben memnunum. Geçen seçimde de oy verdim.yine veriri. Büyükşehirde CHP adayına oy veririm.
Kadir Togur: memnunum, yine oy veririm. Büyükşehir için bir düşüncem henüz bir oluşmadı.
Mehmet Özkurt: Ben istediğim hizmeti alıyorum. Memnunum.
Turgut Bayram: Hayati tekin’in çalışmalarından memnunum. Hayati tekin’e oy vereceğim.
Mümin Uçar, Hayati tekin’den memnunum ama hasan Togar aday olursa Hayati Tekin’e oy vermem.
Süleyman Oruç. Geçen seçim Hayati Tekin’e oy verdim. Aday olursa yine hayati Tekin’e oy veririm. Büyükşehirde ede Yusuf Ziya Yılmaz’a oy vereceğim.
Hasan Tuncel: Memnunum, halkına sahip çıkıyor. Benim için belediye başkanlığı seçiminde parti fark etmez.Büyükşehirde Yusuf ziya Yılmaz’dan memnun değilim.
Murat Tuncer:Bugüne kadar ihmal edilen Çay Mahallesine Hayati Tekin hizmedt getirdi. Hayati Tekin’e oy vereceğim.
Hayri Koldemir: Başkanı göremiyoruz, aradığımızda makamında bulunmuyor. Memnun değilim.
Evet, Tekkeköy’ ün seçimi de işte bu ve benzeri söylemlerin gölgesinde yaşanacak.
Şimdiden hüküm vermenin doğru olmayacağı görüşlerine katılmakla birlikte 5 ilçede hakla yüz yüze yaptığım görüşmelerden aldığım notlar bular.
Varın hükmü siz verin isterim.
Tekkeköy'de İl Özel İdaresi Daire Başkanı Adem Kızılkaya'nın ismi de bir hayli telaffuz ediliyor. Tekkeköylü AK Partili bazı seçmen Kızılkaya'dan 'Bizim çocuğumuz' diye söz ediyor. Bürokrat olduğu için şimdilik adaylıkla ilgili kendisi konuşmasa da Adem Kızılkaya'nın ismini tahminim bu yerel seçimlerde AK Parti'den aday adayı olarak çok duyacağız gibi geliyor. Kızılkaya'nın Tekkeköy'de çok görülmesi, sık ziyaretleri de 'SİYASETE GÖZ KIRPMA' olarak yorumlanıyor.